Traiesti cu ele in casa, dar nu stii ca iti pot fi fatale – 5 pericole ascunse

Casa este locul in care fiecare dintre noi se simte in siguranta, fara sa stim ca si aici suntem inconjurati de pericole care ne pot afecta grav sanatatea.

pericole din casaAlergiile, problemele respiratorii, disfunctiile hepatice, anemiile, durerile de cap sunt doar cateva dintre problemele de sanatate cu care te poti alege daca nu elimini factorii de risc din casa ta.

Iata care sunt pericolele la care ne expunem in propriile locuinte si cum le putem inlatura:

1. Mucegaiul

Sporii de mucegai patrund in interiorul casei prin ferestrele si usile deschise, prin sistemele de ventilatie si incalzire, prin intermediul aparatului de aer conditionat, dar pot fi aduse chiar de noi, pe talpile pantofilor, pe haine etc. Pentru a supravietui si a se inmulti mucegaiul are nevoie de un mediu umed, asa cum este, de cele mai multe ori, in baile, beciurile sau balcoanele caselor si apartamentelor noastre.

Sporii de mucegai se dezvolta intr-un ritm alert, simtindu-se excelent pe suprafetele umede din lemn, hartie sau bumbac din care se si hranesc. Mucegaiul adora sa invadeze rigipsul, sa se ascunda in spatele tapetului, lambriurilor din lemn, a stratului de izolatie, dedesubtul sau in spatele diverselor piese de mobilier (mastile chiuvetelor de bucatarie, canapele, dulapuri, comode, biblioteci etc).

Micotoxina – substanta toxica produsa de mucegai pe care o inhalam din aer – poate provoca diverse probleme de sanatate: tuse, nas infundat, sinuzita, iritatii ale ochilor si chiar astm. S-au inregistrat si cazuri, rare, ce-i drept, in care mucegaiul a provocat hemoragii pulmonare si pierderi de memorie.

Cum putem preveni aparitia si inmultirea mucegaiului in casa:

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2013/11/traiesti-cu-ele-in-casa-dar-nu-stii-ca-iti-pot-fi-fatale-5-pericole-ascunse/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.