98% dintre tinerii muzicieni din nordul Angliei nu au avut niciodată șansa de a cânta live (studiu)

Youth Music
Logoul Youth Music. Sursa: SONG REPORT 2024 68

Un nou studiu realizat de Youth Music arată o disparitate uriașă în ceea ce privește oportunitățile pentru tinerii muzicieni din nordul și sudul Angliei, potrivit mixmag.net

Raportul, intitulat Sound of the Next Generation (SONG), a arătat că un procent uriaș de 98% dintre tinerii artiști din nordul Angliei nu au avut niciodată ocazia de a cânta în cluburi de muzică locale. De asemenea, tinerii din nord se consideră „mai puțin muzicali” decât cei din sud din cauza lipsei de sprijin, finanțare și oportunități.

Doar 52% dintre tinerii din nordul Angliei – care include nord-estul, nord-vestul, Yorkshire, West Midlands și East Midlands – au declarat că se consideră muzicieni, față de 62% dintre cei din sud.

Să fie clar, acest lucru nu se datorează unei lipse de talent muzical și creativ în nord”, spune directorul executiv al Youth Music, Matt Griffiths. „Organizațiile de bază sunt nevoite să se concentreze pe supraviețuirea pe termen scurt, ceea ce le limitează capacitatea de a planifica pe termen mai lung.

Proporția celor care sunt de acord că afirmațiile sunt adevărate (905)

Văd multe opțiuni de locuri de muncă/cariere în industria muzicală

46%

Este ușor să obții un loc de muncă în industria muzicală

28%

A avea o prezență pe rețelele sociale este o parte esențială a muncii în industria muzicală

64%

A cânta la un instrument este cea mai bună modalitate de a obține un loc de muncă în muzică

49%

Cunosc oameni care lucrează în industria muzicală

39%

Artiștii muzicali sunt plătiți corect

52%

Profesorii mei ar ști cum să mă sprijine pentru a intra în muzică

52%

Cunosc oameni care ar putea să mă sprijine să progresez în muzică

48%

Știu ce locuri de muncă sunt disponibile în industrie, în afara de artist/interpret

42%

 

 

Youth Music – o organizație caritabilă muzicală pentru tinerii din Regatul Unit – solicită acum noului guvern laburist să crească finanțarea pentru muzicienii aspiranți prin inițiativa sa Roots For Grassroots.

Noul guvern trebuie să se angajeze să investească în această infrastructură vitală și în forța de muncă, oferind medii sigure și creative pentru tinerii din întreaga țară”, a declarat Griffiths.

Citiți raportul complet Sound of the Next Generation (SONG) aici.

2.100 de tineri din întreaga țară au participat la acest studiu care, dincolo de faptul că a surprins o lipsă de oportunități pentru cei din nord, a constatat, de asemenea, că tinerii din această regiune „simt o deconectare atunci când vine vorba de a face muzică”.

SURSA: https://mixmag.net/read/98-percent-young-musicians-northern-england-never-opportunity-perform-live-study-youth-music-news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.