Muzica electronică, 2.5 miliarde de lire sterline contribuție la economia Regatului Unit

Carduri (ilustrație)
Carduri (ilustrație -Pexels)

2,5 miliarde de lire sterline – aceasta este contribuţia pe care industria muzicală a avut-o în ansamblul economiei Marii Britanii în 2023, potrivit publicației DJmag. Noul raport al NTIA a luat în considerare muzica înregistrată, editarea muzicală și scena live.

Muzica electronică a generat anul trecut 2,5 miliarde de lire sterline pentru economia Regatului Unit, potrivit unui nou raport comandat de Night Time Industries Association (NTIA). Studiul, realizat ca parte a raportului muzical “Electronic Beats, Economic Treats 2024”, ia în considerare impactul economic măsurabil al muzicii electronice asupra economiei Regatului Unit, în ceea ce privește muzica înregistrată și editarea muzicală, precum și scena live care cuprinde cluburile de noapte, concertele și festivalurile.

Conform evaluării NTIA, contribuția economică a industriei a scăzut cu 6 % față de anii precedenți, ceea ce este parțial atribuit închiderii a 31 de cluburi de noapte din Regatul Unit (4 %) în perioada 2022-2023. De la începutul pandemiei, un total de 396 de cluburi de noapte (32%) au fost închise. Cifrele recente ale Music Venue Trust (MVT) au indicat, de asemenea, că 2023 a fost cel mai rău an în Regatul Unit în ceea ce privește închiderea localurilor de muzică, statisticile arătând că 125 de localuri de muzică de bază au fost închise în cursul anului.

În studiu, NTIA raportează, de asemenea, o scădere cu 9% a numărului de vizitatori ai cluburilor de noapte în cursul anului trecut, în timp ce estimează că cheltuielile totale asociate nopților în cluburi (băuturi, transport etc.) vor scădea cu 14% în 2023.

Acest raport evidențiază provocările cu care se confruntă industria, oferind perspective pentru creșterea viitoare”, a declarat Maria May, Head of Electronic Music la Creative Artists Agency (CAA). “Pentru a continua să creștem, trebuie să ne susținem reciproc, și cultura muzicii dance. Împreună, să propulsăm muzica electronică spre noi culmi în Marea Britanie și nu numai.“, a adăugat May.

Regatul Unit, locul 3 în lume în ceea ce privește festivalurile de muzică electronică

În ciuda acestor obstacole cu care se confruntă viața de noapte din Regatul Unit, noul raport al NTIA urmărește, de asemenea, să evidențieze “contribuția economică și semnificația culturală a industriei muzicii electronice la economia Regatului Unit”.

Cercetările efectuate de Viberate, un serviciu de analiză muzicală, au arătat că festivalurile contribuie în mod esențial la vitalitatea economică a industriei, Regatul Unit situându-se pe locul al treilea în lume în ceea ce privește festivalurile de muzică electronică. Găzduind aproximativ 300 de evenimente în fiecare an, cu 30% dintre artiștii care cântă muzică electronică, contribuția economică globală a festivalurilor a crescut cu 9%, ajungând la 567,8 milioane de lire sterline.

Concertele și alte evenimente live de muzică electronică continuă, de asemenea, să aibă un impact notabil asupra economiei, contribuția economică totală crescând la 285,5 milioane de lire sterline.

Acest raport își propune cu adevărat să evidențieze impactul profund al muzicii electronice asupra comunităților, indivizilor și peisajului cultural mai larg“, a declarat Yousef, DJ, producător și promotor.

Potrivit raportului, muzica dance se numără, de asemenea, printre cele mai difuzate genuri din Regatul Unit, situându-se pe locul al doilea în topul celor mai căutate genuri pe platforme digitale precum YouTube și Spotify.

Citiți raportul complet al NTIA aici. https://ntia.co.uk/the-second-uk-electronic-music-industry-report/

SURSA: https://djmag.com/news/electronic-music-made-ps25-billion-uk-economy-last-year-0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.