TOP 10 cei mai scumpi brazi din lume din toate timpurile

blank

An de an, capitalele lumii, bijutierii celebri si marile magazine se intrec in expunerea celor mai frumosi si luxurianti brazi de Craciun din lume, valoarea acestora depasind cu mult nu doar bugetul, ci si imaginatia oamenilor de rand.

10 brad craciun 11 milioane usd emiratele arabeInaltimi ametitoare, podoabe coplesitoare din metale nobile, pietre pretioase si semipretioase – toate acestea contribuie la crearea unor brazi unicat, adevarate bijuterii ce starnesc uimirea si admiratia trecatorilor.

Iata un top 10 al celor mai scumpi si luxosi brazi din intreaga lume:

1. In preajma sarbatorilor de Craciun din 2012, pentru a marca o suta de ani de la lansarea domului Galeriilor Lafayette din Paris, a fost dezvaluit un brad absolut spectaculos, cu inaltimea de 21 metri, imbodobit cu 120 de ornamente taiate in forma de diamant si incununat cu un candelabru de 9 metri, batut cu 5000 de stele din cristale Swarovski. Valoarea bradului unicat nu a fost dezvaluita, dar se presupune ca ar fi costat o avere, daca e sa luam in calcul faptul ca a fost cel mai inalt brad din cristale Swarovski creat vreodata in Europa.

2. Pe locul doi, cu o valoare estimata la peste 57.000 USD, se afla cel mai scump brad de Craciun din istoria Londrei. Expus in hotelul Sofitel din capitala Marii Britanii, bradul de 5 metri inaltime a fost impodobit cu 200 de sticlute de cristal de Baccarat, lucrate manual, finisate cu ornamente din aur de 24 de karate si umplute cu cel mai scump coniac din lume.

3. In anul 2010, celebra casa de bijuterii, Tiffany & Co, a expus cel mai scump brad de Craciun din Europa chiar in fata Domului din Milano. Impodobit cu peste 100,000 de lumanari electrice si cu ornamente unicat create de una dintre cele mai mari case de bijuterii din lume, bradul a costat nici mai mult, nici mai putin de 450,000 USD.

4. La mica distanta de bradul din fata Domului din Milano, evaluat la jumatate de milion de dolari, fapt ce-l pozitioneaza in clasamentul celor mai scumpi brazi de Craciun din lume, se afla creatia bijutierului Steve Quick. Pomul cu inaltimea de 1,5 metri, a fost confectionat din aur galben de 18 k si impodobit cu diamante rotunde de 250 de carate. Si, de parca n-ar fi fost suficient, bijutierul Steve Quick a adaugat in varful bradului o stea din platina, incrustata cu un diamant de 4,52 k. Steaua este detasabila, astfel incat sa poata fi purtata in calitate de pandantiv de catre proprietarul luxosului pom de Craciun.

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2013/12/top-10-cel-mai-scumpi-brazi-din-lume-din-toate-timpurile-galerie-foto/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.