Se scumpește călătoria cu metroul si ratb – ul

Prețul unei cartele cu două călătorii cu metroul va crește de la 4 lei la 5 lei. Cartela cu 10 călătorii se va scumpi de la 15 lei la 20 lei.

cartele-Metrorex1Un abonament lunar nelimitat va deveni 70 lei, faţă de 60 lei, cât costă acum.

Preţul unui abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii va ajunge 20 lei la 25 lei, iar cel al unui abonament de o zi va crește de la 6 lei la 8 lei.

Noile tarife sunt incluse în anexa unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, pentru aprobarea tarifelor la călătoria cu metroul.

Subvenţia alocată de la bugetul de stat, în 2015, companiei Metrorex, se ridică la 88% din necesarul fundamentat şi solicitat. Pentru a acoperi diferenţa, Metrorex va folosi veniturile proprii ale companiei, dar, potrivit oficialilor companiei, ar putea fi luată în calcul şi o majorare a tarifelor de călătorie cu metroul, în contextul în care nu s-a mai aplicat o creştere a tarifelor de aproape trei ani.

in-bucuresti-se-va-putea-circula-cu-bilete-unice-pentru-metrou-si-ratb-vezi-preturile_size9Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) intenţionează să demareze în 2015, cu sprijinul Primăriei Capitalei, o licitaţie pentru achiziţionarea unui număr de 500 de autobuze, să fabrice în uzina proprie cel puţin 10 tramvaie şi să modernizeze alte 10 pentru îmbunătăţirea transportului public din Bucureşti, a declarat într-un interviu acordat Agerpres directorul general al regiei, Vincenţiu Daniel Antonescu.
Totodată, şeful RATB a propus Consiliului General majorarea preţului călătoriei la 1,8 lei sau 2 lei pentru creşterea încasărilor Regiei. Potrivit şefului RATB, asigurarea resurselor financiare reprezintă principala problemă cu care se confruntă regia la ora actuală, însă concretizarea proiectului privind transformarea regiei în societatea comercială ar permite atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare şi investiţii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.