Cum iti poti amenaja o sala de cinema la tine acasa – sfaturi si idei –

Daca ai un demisol neamenajat sau o camera libera cu care nu stii ce sa faci si esti pasionat de filme, iti poti amenaja un cinematograf in miniatura.

exemplu amenajare sala home cinema acasaCe modificari trebuie sa faci si ce reguli trebuie sa respecti ca sa te bucuri de un veritabil home cinema la tine acasa? Iti spunem noi.

Ideal ar fi ca incaperea ce va deveni sala de cinema sa fie cat mai intunecoasa, cu ferestre cat mai mici, pe care le vei acoperi cu draperii groase, care nu permit patrunderea luminii. Mai eficiente, dar si mai scumpe decat draperiile sunt rulourile exterioare. Vrei mai mult de atat? Alege zidirea ferestrelor ā€“ o solutie radicala si complicata, mai ales daca stii ca in viitor s-ar putea sa vrei sa-i dai o alta destinatie incaperii.

Antifonarea – esentiala intr-o sala de cinema

Antifonarea peretilor si a tavanului este o etapa extrem de importanta in procesul de amenajare a unui home cinema. Uita de cartoanele de oua cu care se antifonau peretii in urma cu ani buni. In vremurile moderne, pentru o antifonare corespunzatoare, este suficienta placarea peretilor cu rigips, mai ales intr-o camera de mici dimensiuni. Intr-o incapere mai mare, amplaseaza din loc in loc, de-a lungul peretilor, cate o piesa de mobilier mare care va spori efectul de antifonare. Evita elementele din oglinda sau din sticla (fotografii si tablouri inramate, dulapuri cu vitrina de sticla etc.), daca nu vrei sa strici calitatea sonorizarii din cinematograful de acasa.

O alta solutie o reprezinta panourile fonoabsorbante, special concepute pentru placarea peretilor din salile de cinema sau din studiourile de inregistrari. Acestea pot fi realizate din…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/05/cum-iti-poti-amenaja-o-sala-de-cinema-la-tine-acasa-sfaturi-si-idei/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.