Cum iti ornezi masa de Craciun – 10 idei originale

Dupa brad, masa festiva este, cu siguranta, vedeta zilei de Craciun.

decor festiv masa craciun verde si movO masa frumos aranjata, cu tacamuri, accesorii si elemente decorative specifice va intregi atmosfera de sarbatoare, iar traditionalul pranz in familie va fi un real rasfat.

Cu putina fantezie si indemanare, poti obtine un aranjament spectaculos al mesei. Iata cateva idei si variante care te vor ajuta sa imbraci masa in haine de sarbatoare:

1. In primul rand, alege o paleta cromatica pe care vrei sa te axezi. Poti orna si aranja masa in culorile traditionale, rosu si verde. La fel de bine poti alege s-o decorezi in alb si argintiu, rosu si auriu, verde pastel si mov, alb si rosu, albastru si argintiu etc. Indiferent de paleta cromatica aleasa, trebuie sa te asiguri ca toate elementele decorative se asorteaza si se imbina frumos si discret, formand un tot unitar.

2. Dupa determinarea paletei cromative, stabileste stilul pe care-l vei aborda in ornarea mesei. Poti opta pentru o varianta eleganta si atunci toate elementele trebuie sa exprime rafinament si delicatete, dar poti merge si pe varianta unui decor rustic. Il poti obtine cu ajutorul unor mici elemente din in sau chiar panza de sac, a unor crengute si a unor conuri de brad. Tot pentru stilul rustic sunt potrivite si fetele de masa in carouri.

aranjament masa craciun cu braduti din turta dulce

3. Foloseste globurile de brad. Fara indoiala ai adunat, de-a lungul anilor, o sumedenie de globuri pentru impodobirea bradului si nu le folosesti chiar pe toate. Alege cateva globuri, in culori asortate serviciului de masa, aranjeaza-le intr-un bol din sticla si asezoneaza-l cu cateva crengute proaspete de brad. Acest aranjament simplu poate fi pus in mijlocul mesei sau intr-unul dintre capetele ei.

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2013/12/cum-iti-ornezi-masa-de-craciun-10-idei-originale-in-21-de-imagini/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.