Ce castel din România se află în top “10 castele de poveste” din lume – Foto –

Se remarcă printr-un înalt grad de reprezentativitate pentru arhitectura militară din sud-estul Europei secolului XV, a găzduit mai multe producții cinematografice, deține colecții numismatice, de tehnică militară, de arheologie, de etnografie și artă decorativă, se află în România și este menționat în primele 10 castele de poveste din lume, într-un clasament alcătuit de site-ul huffingtonpost.com.

6Alături de castelul Leslie din Glaslough (Irlanda), castelele Neuschwanstein şi Hohenschwangau din Germania, castelul din Sussex (Marea Britanie), castelul Eltz din Germania şi castelul Lichtenstein din Baden-Württemberg, în topul castelelor de basm, realizat de huffingtonpost.com, se află și Castelul Corvinilor din Hunedoara, scrie Mediafax.

Imaginea de referință aleasă pentru castelul Corvinilor surprinde cetatea împreună cu impresionantul pod de acces în edificiu.

Potrivit site-ului oficial al Castelului Corvinilor, prima mențiune documnetară a așezării de la Hunedoara datează din anul 1278, iar unicitatea construcției constă în gradul înalt de reprezentativitate pentru arhitectura militară din sud-estul Europei secolului XV, el întrunind cele mai dezvoltate elemente de arhitectură civilă. Palatul Mare este o construcţie de inspiraţie franceză, unică în spaţiul dominat de regatul maghiar în acea perioadă, ilustrând măreţia unei mari familii, cea a Hunedoreştilor, capabilă să împrumute modele arhitecturale dintr-un spaţiu care găzduieşte una dintre cele mai strălucite civilizaţii medievale: Franţa, mai informeaă site-ul citat.

În plus, tot la curiozități, aflăm că în acest castel s-au filmat mai multe producţii cinematografice (filme artistice, documentare şi clipuri publicitare), între care şi pelicula “Ghost Rider 2″, cu Nicolas Cage în rolul principal.

Muzeul Castelul Corvinilor este adăpostit în Castrul regal, care este amintit în documente prima dată în anul 1364 şi care, în 1409, este donat cneazului Voicu şi rudelor sale, relatează site-ul CIMEC – Institutul de Memorie Culturală.

Articol complet pe http://www.dcnews.ro/2013/07/ce-castel-din-romania-se-afla-in-top-10-castele-de-poveste-din-lume/

 

4o-CASTLES-575o-CASTLES-574o-CASTLES-572o-CASTLES-57156

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.