10 trucuri de design pentru o casa in pas cu moda anului 2014

Culorile bogate ale pietrelor pretioase, elementele decorative metalice, accentele cromatice pline de dramatism sau dimpotriva, cele suave, de inspiratie rustica sunt doar cateva dintre principalele tendinte de decorare si amenajare a casei in 2014.

 

living modern 2014 perete roz purpuriu canapea alba pardoseala wengeIn domeniul amenajarilor interioare, anul 2014 se anunta a fi unul plin de culoare, designerii sugerand ca este momentul prielnic sa renuntam la banalul alb si la plictisitorul bej, pe care le putem inlocui cu nuante vii, intense si pline de personalitate. Specialistii in decoratiuni si amenajari interioare au trasat deja o lista cu tendintele anului 2014 in materie de design, cu ajutorul careia poti aduce modificari casei tale, pentru a avea o locuinta moderna si plina de stil.

1. Accente cromatice in culoarea anului 2014

Cum era de asteptat, din lista de tendinte ale anului 2014 in domeniul amenajarilor interioare nu putea lipsi culoarea vedeta – Orhideea Radianta. Desigur ca intensitatea acesteia nu ne va permite sa o folosim pe scara larga, ci doar in calitate de accente cromatice: un perete, un covor sau o canapea din living, setul de lenjerie sau cuvertura patului din dormitor, fata de masa, perdelele sau husele scaunelor din bucatarie etc. Trebuie sa stii ca intensitatea rozului purpuriu ii va aduce casei tale o nota exotica si un aer vesel, modern si jucaus. Ai curaj sa-l incerci?

tendinte 2014 baie masculina pereti si pardoseala culoare neagra si cada alba cu picioare2. Peretii albi devin istorie

Stim cu totii ca albul este extrem de usor de asortat, avand si capacitatea de a mari vizual orice spatiu. Din acest motiv albul este ales adesea pentru zugravirea peretilor interiori, mai ales in casele si apartamentele mici. Specialistii in amenajari interioare spun ca in 2014 este momentul sa uitam de alb, inlocuindu-l cu nuante pline de dramatism: gri inchis, bleumarin, tonuri bogate de ciocolatiu si chiar negru. In incaperile mici vom zugravi in nuante inchise un singur perete, evitand astfel micsorarea vizuala spatiului. O solutie vizuala ceva mai blanda, este aplicarea unui tapet decorativ de culoare inchisa cu imprimeu supradimensionat de culoare deschisa care va imbraca frumos peretele, adaugandu-i dramatismul cerut de tendintele anului 2014.

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2014/01/10-trucuri-de-design-pentru-o-casa-in-pas-cu-moda-anului-2014-galerie-foto/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.