10 reguli de aur pentru deszapezire rapida

Cand credeam ca iarna e pe sfarsite si cautam semne care sa anunte venirea timpurie a primaverii, ne-am trezit luati, din nou, prin surprindere, de zapada care a acoperit intreaga tara, blocand drumuri, cai de acces si provocand numeroase accidente.

deszapezire rapidaSi daca deszapezirea drumurilor publice este in grija autoritatilor, de curatarea curtii, a trotuarului din fata casei sau scarii de bloc se ocupa fiecare proprietar in parte. In caz contrar, risca sa fie amendat.

Iata 10 reguli de aur care te vor ajuta sa deszapezesti rapid si fara prea mult efort:

1. Aloca-ti cateva minute de incalzire

La fel cum fac sportivii de performanta, inainte de a intra in competitie, si tu ar trebui sa-ti aloci cateva minute de incalzire, inainte de a iesi afara, la marea deszapezire. Asta inseamna ca timp de 5-10 minute sa executi miscari usoare, care-ti pun in miscare intregul corp. In acest fel vei creste temperatura corpului si a masei musculare si iti va fi mai usor sa te misti in frigul de afara.

Apoi, imbraca-te in haine comode si calduroase, care te vor ajuta sa-ti mentii temperatura corpului la nivelul optim. Dar nu exagera cu straturile de haine, deoarece efortul pe care urmeaza sa-l depui te va face sa transpiri.

2. Alege lopata potrivita

Daca lopata este grea, chiar si inainte de a fi umpluta cu zapada, inseamna ca ai ales un model gresit care iti va ingreuna sarcina. Alege o lopata usoara, confectionata din fibra de carbon sau din plastic dur, rezistent la inghet.

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2014/01/10-reguli-de-aur-pentru-deszapezire-rapida/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.