Tim Bergling (Avicii) – in atentia publicului clubbing – foto –

Tim Bergling, cunoscut sub numele scenic Avicii, este DJ, remixer și producător muzical suedez.

În 2012 Avicii s-a clasat pe locul 3 în topul anual ”Top 100 DJs” publicat de către revista DJ Magazine,  iar în 2013 a repetat performanța.

El a fost nominalizat de două ori la Premiile Grammy, în 2012 pentru piesa “Sunshine” în colaborare cu David Guetta și în 2013 pentru piesa “Levels”.

Printre influențele lui Avicii se numără Tiësto, Daft Punk, Laidback Luke, Steve Owen, Axwell și Victor Chandler. “Întotdeauna am fost prezent în muzică și am crescut cu rudele mele mai mari. De asemenea, am avut mai multe influențe în ceea ce privește gustul meu față de muzică. Sunt mulți alți oameni care m-au influențat, dar cred că cei care m-au influențat cel mai mult, în afară de managerul meu, au fost baieții din Swedish House Mafia și Eric Prydz, ei au fost cei care m-au introdus în lumea house-ului!“, Avicii – aprilie 2011

Cea mai cunoscută piesă a lui Avicii a fost ‘Levels’,  lansată oficial pe 28 octombrie 2011 – din luna noiembrie o puteti asculta si in playlist-ul Radio DEEA. Melodia a fost deja un succes imens în toată lumea în 2011, făcându-l astfel pe Avicii și mai popular. Levels a fost scrisă de Avicii și Ash Pournouri și conține un sample vocal din melodia din anul 1963, ‘Something’s Got a Hold on Me’ de Etta James. Același vocal a fost folosit prima oara de Pretty Lights în melodia sa din 2006, ‘Finally Moving’. Acest sample a fost folosit de asemenea și de producătorul Logistics în ‘Call Me Back’ și de Flo Rida în single-ul său ‘Good Feeling’, care a fost produs de Dr. Luke și Cirkut. Reasamblează o linie melodică foarte asemănătoare cu cea din ‘Levels’. În semi-finala Britain’s Got Talent, Greig Stewart a performat pe aceasta melodie.

Anul 2014  pentru artist a fost anul  remixurilor si petrecerilor mai mult private,  in schimb la  inceputul anului 2015  va fi in Australia :

FUTURE MUSIC FESTIVAL

2015-02-28

SYDNEY, AUSTRALIA

PERTH, AUSTRALIA

2015-03-07

BRISBANE, AUSTRALIA

2015-03-08

MELBOURNE, AUSTRALIA

ADELAIDE, AUSTRALIA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.