Connect
To Top

Pelerina care te face invizibil

                pelerina_mica.jpg                      O pelerina care te face invizibil, asemanatoare cu cea pe care o purta Harry Potter pentru a se ascunde in Hogwarts poate deveni o realitate in urmatorii cinci ani.
Dar cu siguranta nu va folosi magia, cercetatorii din Purdue University, Indiana folosesc nanotehnologia precum si nanomateriale impreuna cu teoria relativitatii (Albert Einstein).

Pelerina va functiona prin "indoirea" luminii in jurul obiectului pe care il acopera, la fel cum apa curge in jurul unei pietre, ceea ce va face ca pelerina impreuna cu obiectul de sub ea sa fie invizibile.

prima imagine sptiul opreste lumina, a 2a lumina este curbata in jurul spatiului

 Intreaga idee se bazeaza pe crearea de materiale din atomi artificiali, meta-atomi cu dimensiuni mai mici decat lungimea de unda a luminii dupa cum spune profesorul Vladminr Shalaev . Aceste materiale urmeaza sa micsoreze factorul de refractie si diformare a luminii pana aproape de zero, facandu-le astfel aproape invizibile.
 In timp ce teoria relativitatii demonstreaza natura curba a spatiului si timpului, noi putem curba spatiul pentru lumina, si putem proiecta si inventa aparate de mici dimensiuni care sa faca asta, a mai spus profesorul Vladminr Shalaev.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Disqus Comments ...