NASA Voyager 1 a părăsit sistemul nostru solar și a intrat în spațiul interstelar – foto –

Voyager 1 a trecut o noua frontiera, devenind prima nava spatiala vreodată să părăsească sistemul solar.

1Treizeci și șase de ani după ce a fost lansat de pe Pamant pe un tur de planete exterioare, sonda de plutoniu-alimentat este mai mult de 11 1/2 miliarde mile de la soare, de croazieră, prin ceea ce oamenii de stiinta numesc spațiul interstelar – marea goliciune, rece între stele.

Voyager 1 a făcut de fapt, iesirea din mai mult de un an în urmă, potrivit NASA.  Dar nu e ca și cum ar exista o linie de delimitare punctată acolo sau un indicator, și nu a fost până de curând.

2Agenția Spațială a avut dovezi pentru a se convinge de ceea ce o echipa de cercetare din afara a afirmat luna trecuta: că nava spatiala a aparut  în cele din urmă prin bula de plasma fierbinte din jurul planetelor și a scăpat influența soarelui.

Anul trecut, oamenii de stiinta de monitorizare Voyager 1 a observat intamplari ciudate .

Particulele încărcate de streaming de soare dintr-o dată a dispărut. În același timp, a existat o creștere a razelor cosmice explodând  din exterior.

3Din moment ce nu a existat nici o schimbare detectabil în direcția liniilor de câmp magnetic, echipa și-a asumat ambarcațiunea  îndepărtata fiind  încă în heliosfera, sau marea bulă de particule incarcate in jurul soarelui.

Echipa Voyager a  așteptat cu răbdare pentru o schimbare în direcția câmpului magnetic – considerat a fi semnul indicator de trecere a frontierei cosmice.

Dar, în același timp, o erupție solară  cauzata in  spațiul din jurul Voyager 1  in primavara anului trecut.

4“Ne-a luat 10 secunde pentru a realiza eram în spațiul interstelar, a spus Don Gurnett, un om de stiinta Voyager de la Universitatea din Iowa, care a condus nou studiu, publicat online in revista Science.

Noile observații sunt fascinante, dar “e prematur de a judeca,” a declarat Lennard Fisk, un profesor de științe spațiu de la Universitatea din Michigan si fostul administrator asociat al NASA, care nu a fost parte din echipa. “Putem aștepta un pic mai mult? Poate că această imagine se va clarifica si vom merge mai departe  “.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.