Ce trebuie să facem pentru a scăpa cu viață dintr-un incendiu

Apartment building on Fire at Night time
Tragedia care a avut loc în clubul Colectiv din București nu trebuie să creeze o panică generală, care să ne facă să evităm pe viitor cluburile sau restaurantele. Conducerea localurilor trebuie să asigure toate măsurile necesare pentru a preveni un incendiu, iar noi, la rândul nostru, trebuie să știm foarte bine ce avem de făcut dacă ajungem într-o situație limită. Există reguli clare pe care experții le recomandă și care ne pot salva viața.

În cazul unui incendiu care are loc în interiorul unei clădiri, viteza noastră de reacție și mai ales reacția corectă înseamnă deseori diferența dintre viață și moarte.

Cele mai multe victime mor intoxicate cu fum, înainte ca flăcările să ajungă la ele. Prin urmare, fumul este mult mai periculos, chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru. Speriați, ne refugiem instinctiv cât mai departe de foc, iar de multe ori asta înseamnă să trecem sau chiar să rămânem blocați într-o zonă a clădirii unde este foarte mult fum. Acest fum, răspândit în încăpere de obiectele care ard, poate fi foarte toxic, așa cum s-a întâmplat în cazul incendiului din clubul Colectiv.

Dar fumul poate fi mortal chiar dacă nu conține substanțe otrăvitoare, pentru că el consumă foarte repede oxigenul din interior și răspândește monoxid de carbon, un gaz care ne face să devenim dezorientați și chiar să leșinăm în doar câteva minute. Chiar și un incendiu mocnit poate fi fatal din această cauză, multe victime murind în somn din cauza intoxicației cu monoxid de carbon, care este un gaz fără miros.



Citește continuarea articolului: Reacțiile care ne pot salva viața în cazul unui incendiu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.