Conferinţa este organizată de Societatea de Psihoterapie Experienţială Română (Institutul SPER) în colaborare cu Universitatea din Bucureşti – Centrul de Dezvoltare Personală, Consiliere şi Psihoterapie Experienţială, Facultatea de Psihologie și Ştiinţele Educaţiei(Școala Doctorală și Departamentele de Master Psihodiagnoză, psihoterapie experienţială unificatoare – P.E.U. și Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și a familiei) șiCOGNOSIS – Federația Asociațiilor Studenților la Psihologie și Științele Educațiai din Româniasub egida Colegiului Psihologilor din România.
Conferinţa include prezentare de lucrări și postere, 2 prelegeri, un număr de 31 de workshop‑uri pe diferite subiecte (Art-terapie, Psihoterapie Corporală, Improvizaţie prin Dans și Mişcare, Psihoterapia cuplului, Remodelare psiho-corporală prin Fitness Mental cu suport creativ-expresiv, Interferenţa de scenarii şi procesul de supervizare/intervizare, Utilizarea metodelor expresive în evaluarea şi psihoterapia de familie şi multe altele) dar și 4 ateliere experiențiale dedicate exclusiv studenților și masteranzilor. Detalii despre fiecare workshop, inclusiv descrierea şi coordonatorii acestora sunt disponibile la adresa:www.sper.ro/conferinta/workshopuri.
Lucrările acceptate spre prezentare vor fi inlcuse în volumul de abstracte al conferinței (doar abstractul).
Lucrările acceptate spre publicare in extenso vor fi publicate în Revista de Psihoterapie Experiențială (numerele 1 – 4, 2014). Revista este acrediată CNCSIS categoria B+ și indexată BDI – în 3 Baze de Date Internaționale, recunoscute pentru Psihologie și știinte ale educațieiconform Anexei 28 publicate în Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 890 bis/27.XII.2012.