Vrei să mixezi la Ibiza Global Festival? Plătești 5.000 de euro!

Ibiza Global Festival reunește, începând din 2022, mii de iubitori de muzică electronică pe plaja din s’Arenal de Sant Antoni, fiind promovat ca un festival gratuit și durabil. În acest an, festivalul va avea loc pe 9 și 10 august, iar DJ-ii care vor să mixeze trebuie să plătească 5.000 de euro, pentru “intervalul orar și promovare’, susține DJ-ul și producătorul muzical francez de techno Arnaud Le Texier.

UPDATE: Declarație oficială privind Ibiza Global Festival

Dacă artiștii trebuie să plătească pentru a fi DJ, îmi pare rău băieți, sunteți niște idioți!”. Astfel a reacționat DJ-ul și producătorul muzical francez de techno Arnaud Le Texier, care a împărtășit pe rețelele sale de socializare o imagine a unui e-mail care ar fi fost trimis de Ibiza Global Festival, din care reiese că DJ-ii care vor să cânte la petrecerea organizată anual, începând din 2022, în Sant Antoni, trebuie să plătească o taxă de 5.000 de euro, pentru timpul alocat. Potrivit artistului, mesajul a fost primit de unul dintre elevii săi, interesat să participe la festival.

Acesta include intervalul orar și toată promovarea înainte și după festival în toate mediile noastre și în biroul de presă internațional. Dacă sunteți interesați, vă voi oferi mai multe informații. Oportunitatea este uriașă, dar înțelegem că are un cost considerabil și trebuie să ne asigurăm că este un tip de investiție pe care sunteți gata să o faceți. Vă rog să mă anunțați dacă aveți întrebări“, se încheie e-mailul.

Dj-ul și-a arătat indignarea pe rețele de socializare, susținând că elevului său i-au fost ceruți bani pentru participare, în loc să fie plătit pentru munca sa.

Lumea muzicii electronice a ajuns la un nou nivel de jos. Unul dintre elevii mei a aplicat pentru acest festival și a primit în schimb o cerere de 5.000 de euro. Ce naiba?“, a postat Arnaud Le Texier.

Postarea a primit sute de comentarii pe Facebook: “Din ce în ce mai bine, atingem pragul de jos! Greu de crezut”, “Ridicol”, “Începutul sfârșitului”, “Nimic nou, o practică oribilă…. cum credeți că aspiranții ajung să cânte la marile festivaluri în zilele noastre?”, “Nu știați? Cei mai mulți dintre ei lucrează așa, plătesc pentru a obține faima”.

Explică foarte bine de ce sunt o grămadă de fake insta posers care nici măcar nu știu să mixeze cum trebuie și care ajung să mixeze la festivaluri”, a scris un alt comentator pe rețelele de socializare.

De asemenea, postarea a fost preluată de revista Faze – una dintre cele mai importante reviste de muzică techno din Europa și numărul unu în Germania.

Povestea a devenit ținta meme-urilor

Această practică, pay-to-play, nu este complet nouă, dar rareori a fost expusă atât de explicit. Criticii susțin că astfel de practici îi exploatează pe artiștii emergenți, transformându-le visele în aventuri costisitoare. Pe de altă parte, unii o apără ca fiind un pas necesar pentru a obține vizibilitate într-un domeniu din ce în ce mai competitiv.

Declarație oficială privind Ibiza Global Festival

“Dragi ascultători, DJ și comunitatea muzicală,

Din partea Sunset și Ibiza Global Radio, companiile organizatoare ale Ibiza Global Festival, dorim să clarificăm o neînțelegere apărută în legătură cu organizarea acestui eveniment important. În primul rând, dorim să subliniem faptul că Ibiza Global Radio a oferit întotdeauna DJ-ilor posibilitatea de a-și promova cariera, chiar și celor care erau complet necunoscuți și care, după câțiva ani, au ajuns să aibă succes internațional. IGR a fost întotdeauna și continuă să fie alături de artiști, fie că sunt celebri sau nu. Din acest motiv, am lansat un festival de muzică electronică din Ibiza către lume, unde toți locuitorii insulei și vizitatorii sunt primiți gratuit. De la festival, desfășurăm o campanie cuprinzătoare de trei luni, menită să stimuleze semnificativ profilul profesional al DJ-ilor mai puțin cunoscuți.

Acestă campanie include:

1. Promovare pe tot parcursul sezonului: Garantăm vizibilitate și acoperire prin intermediul platformelor noastre, inclusiv radio, TV, rețele sociale și canalele noastre de comunicare.

2. Înregistrarea și livrarea de videoclipuri exclusive: Înregistrăm, producem și creăm conținut audiovizual profesional pentru ca DJ-ii să îl împărtășească și să îl folosească pe propriile canale. Aceste videoclipuri, filmate cu cinci camere profesionale și o dronă, costă singure mai mult decât întreaga campanie.

3. Prezența în mass-media: Facilităm acoperirea mediatică pe site-uri web, bloguri muzicale și alte mijloace de comunicare relevante, cum ar fi presa scrisă.

4. Prezentarea la festival: DJ-ii au ocazia de a cânta la Ibiza Global Festival alături de DJ internaționali cunoscuți care participă la eveniment pentru a-și arăta sprijinul pentru industria muzicii electronice din Ibiza. Aici trebuie să subliniem faptul că Ibiza este o vitrină globală pentru orice artist care se dedică muzicii electronice în mod profesionist. Acest lucru, în sine, este de neprețuit.

5. Prezență pe afișe și panouri publicitare: DJ-ii vor apărea în materialele noastre promoționale alături de personalități de renume din industria muzicală.

Această campanie reprezintă o investiție în cariera DJ-ului, similară cu ceea ce fac mulți artiști prin diverse mijloace, cum ar fi reclame sau reportaje sponsorizate în reviste, programe radio plătite și altele. Este o strategie comună și eficientă pentru a îmbunătăți profilul profesional al oricărui DJ.

Puterea brandului Ibiza este, în sine, o valoare de care trebuie să avem grijă și pe care trebuie să o apreciem. Festivalul are loc pe una dintre cele mai faimoase insule din lume, într-una dintre cele mai importante destinații turistice la nivel global, producând un spectacol nemaiîntâlnit până acum pe insulă în cadrul unui eveniment gratuit. Este important de reținut faptul că festivalul este complet gratuit pentru oricine dorește să vină și să se bucure de muzica de la Ibiza Global Radio. DJ-ii care participă la acest festival obțin imediat recunoaștere și vizibilitate la nivel mondial. Acest lucru este demonstrat de experiența edițiilor anterioare cu alți artiști care au participat la eveniment.”

IBIZA GLOBAL Radio FESTIVAL este un eveniment ce reunește, începând din 2022, mii de iubitori de muzică electronică pe plaja din s’Arenal de Sant Antoni, fiind promovat ca un festival gratuit pentru public și durabil. În acest an, festivalul va avea loc pe 9 și 10 august. La edițiile anterioare au participat Luciano, Nic Fanciulli, Roger Sánchez, Amémé și Alex Kennon.

Pentru articolul complet, vizitați site-ul Diario de Ibiza aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.