Triangle Magellan Quatuor SE

triangle_magellan_quatuor_se.jpg

 Aceasta insa nu este singura surpriza a celor de la Triangle, pentru ca in spate mai exista o unitate inversa. Aceasta este conectata la unitatea frontala si formeaza un sistem de puls dinamic (DPS) care contribuie la oferirea unui sunet mai adanc si mai stabil.

Un dezavantaj al acestei configuratii este ca atrage dupa sine folosirea unor panouri laterale care pot deveni usor o sursa semnificativa de interferente.

Triangle a cautat sa rezolve aceeasta problema prin utilizareaunor panouri laterale curbate care sunt prin definitie mai rigide decat cele drepte, si prin folosirea unor intarituri orizontale si verticale considerabile. Toate unitatile sunt proiectate si produse de Triangle.

Desi raspunsul frecvetelor frontale are cea mai mare influenta asupra calitatii sunetului si a ce se intampla in afara axei de ascultate este important, datorita faptului ca sunetul ajunge la ascultator ori prin reflexie directa datorita camerei, ori integrandu-se in campul de sunet al camerei.

In ultimii ani, mai multi producatori au incercat sa controleze raspunsul din afara axei mai atent decat inainte, luand masuri pentru a evita aceste schimbari care apar la incrucisarea dintre unitatiile de medii si tweeter. O modalitate de a face acest lucru este de a monta tweeterul la capatul unui con, astfel  marindu-se dimensiunea aparenta a diafragmei tweeterului pana la dimensiunea gurii conului. Cum aceasta este comparabila cu dimensiunea unitatii de medii, modificarile bruste ale directivitatii incrucisarii sunt evitate.

Manipularea boxelor este o treaba pentru 2 persoane. Dupa ce sunt asezate, trebuie experimentat cu asezarea lor, deoarece boxele raspund si la modificari de ordinul centimetrilor cu modificari destul de mari ale sunetului. Conectarea lor se face separand mediile si inaltele de bass, putand fi folosite configuratii cu cablare dubla sau amplificare dubla.

Ca si valoare observabila, aceste boxe stau foarte bine: un aspect impresionant, o constructie si un finisaj superb si subtilitati cum ar fi grila cu prindere magnetica, toate amintindu-ti de ce ai cheltuit aproape 11k LS (10.899 LS). Ca sunet ele sunt foarte curajoase sacrificand putin din acustica naturala pentru claritatea si detaliul uimitor al sunetului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.