Tecău și Mergea, adversari în optimile probei masculine de dublu la Roland Garros

mer tec Tenismenii români Horia Tecău și Florin Mergea vor fi adversari în optimile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, după ce cuplul româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna a trecut de americanii Austin Krajicek/Donald Young, cu 3-6, 6-3, 7-5, vineri, într-un meci din turul al doilea.

Mergea și Bopanna, capi de serie nr. 9, și-au asigurat 33.000 de euro și 180 de puncte ATP, iar în turul al treilea vor întâlni favoriții numărul cinci ai probei, Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer.

Tecău și Rojer, care au un singur titlu anul acesta, la Rotterdam, s-au oprit în optimile probei de dublu anul trecut la Roland Garros.

Cele două perechi s-au întâlnit recent, în optimi la Mastersul de la Roma, iar Tecău/Rojer au câștigat cu 6-2, 5-7, 10-8.

Tecău l-a mai învins de două ori în 2015 pe Mergea, dar acesta făcea pereche cu britanicul Dominic Inglot (la Australian Open în sferturi și la Miami în primul tur). Totodată, Tecău și Rojer au pierdut de două ori în 2015 în fața lui Bopanna (cu Daniel Nestor ca partener), în finală la Sydney și în semifinale la Dubai.

Anul trecut, la Roland Garros, Mergea a ajuns până în semifinale, alături de croatul Marin Draganja.

Florin Mergea și olandeza Michaella Krajicek, dar și Horia Tecău și slovena Katarina Srebotnik sunt calificați și în optimile probei de dublu mixt la Paris.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.