Soluţiile creative vin mai uşor dacă bei alcool?

Pahar cu whiskey - Foto by Alex Koloskov

 

Studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea din Illinois, SUA, a scos la iveala faptul ca oamenii care se relaxeaza consumand alcool se descurca mai bine in rezolvarea problemelor de inteligenta, decat cei care nu au acest obicei. In urma cercetarii, s-a constat ca cei care consumau alcool au raspuns corect la mai multe intrebari si intr-un timp mai scurt, comparativ cu restul participantilor.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 40 de barbati. Toti au fost supusi acelorasi probe, doar ca jumatate dintre participanti au consumat doua halbe de bere inainte de teste. Rezultatele au aratat ca cei din grupul care consumase alcool au rezolvat cu aproape 40% mai multe probleme decat ceilalti, avand o medie de 12 secunde pentru fiecare intrebare, comparativ cu 15,5 secunde cat le-a trebuit celorlalti pentru a rezolva fiecare problema.

Specialistii considera ca alcoolul impiedica gandirea analitica, permitandu-le gandurilor creative sa preia comanda. In acest mod, oameni pot gasi rapid solutii inovatoare la problemele date. Oamenii de stiinta au declarat ca in timpul cercetarii s-a constat ca o astfel de gandire este declansata de aproximativ doua halbe de bere sau doua pahare medii de vin. Cu toate acestea, ei au insistat asupra faptului ca alcoolul nu trebuie consumat excesiv. In cantitati mici, totusi, alcoolul ajuta la atingerea unei stari mai flexibile ce stimuleaza creativitatea.

 

Sursa: D:News via Daily Mail

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.