Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, 4-1 după prelungiri în finala cu Atletico Madrid

real Real Madrid a câștigat Liga Campionilor al fotbal, după ce a învins pe Atletico Madrid cu scorul de 4-1 (0-1, 1-1), după prelungiri, sâmbătă seara, pe ”Estadio da Luz” din Lisabona.

Atletico a fost foarte aproape de o mare victorie, a condus, prin golul lui Diego Godín (36), până în min. 90+3, dar Real a smuls egalarea prin Sergio Ramos, iar Gareth Bale (110), Marcelo (118), Cristiano Ronaldo (120 — penalty) au adus succesul Realului în prelungiri.

Real și-a trecut astfel în palmares al zecelea trofeu în cea m ai importantă competiție intercluburi de pe continent, în timp ce Atletico a pierdut a doua sa finală în competiție. Lisabona va găzdui a 59-a finală a competiției, care a început sub numele de Cupa Campionilor Europeni în sezonul 1955-56, iar Real Madrid s-a impus în primele cinci finale, deținând recordul de trofee (10 — în 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014). Real a jucat până acum 13 finale, dar nu a mai cucerit trofeul din 2002.

Începutul meciului a fost unul de tatonare, iar ocaziile de gol au apărut destul de greu, Atletico făcând același joc compact, care nu a permis lui Real să profite de forța sa ofensivă. Prima situație notabilă s-a consumat în minutul 28, când Cristiano Ronaldo a executat o lovitură liberă, dar portarul Courtois a fost la post, deși balonul a lovit iarba în fața sa (28). Peste patru minute, șutul lui Koke a fost blocat de Ramos, după care Real a irosit o ocazie uriașă de a deschide scorul: Tiago a greșit un balon, Bale a plecat pe contraatac, dar a trimis alături de poartă din poziție ideală, singur cu Courtois (32).

Atletico a reușit deschiderea scorului în min. 36, după o ieșire neinspirată a portarului Iker Casillas, care a fost surprins de mingea trimisă cu capul de Godín: 0-1.

Până la pauză, jucătorii lui Ancelotti nu au mai reușit nimic, fiind de notat doar șutul peste poartă al lui Adrián López (41), scrie Agerpres.

În repriza secundă, ”colchoneros” au ratat prima ocazie, șutul lui Raúl García (51) trecând peste poartă.

Real a încercat să pună presiune pe poarta lui Courtois, iar portarul belgian a respins de sub transversală lovitura liberă a lui Ronaldo (54). Atletico a replicat imediat, iar șutul lui Adrian Lopez (57) a fost blocat de Khedira.

Echipa lui Ancelotti a reluat ofensiva, iar Cristiano Ronaldo (62) a reluat cu capul peste poartă, după care și Isco (67) a ratat ținta. Nici Bale nu a nimerit poarta (73), cu un șut din marginea careului, galezul irosind o șansă mare și cinci minute mai târziu (78). Godin a salvat golul în minutul 79 în fața lui Isco. Situațiile periculoase s-au succedat la poarta lui Courtois, dar ”rojiblancos” s-au apărat cu mult spirit de sacrificiu. Eforturile lui Real au fost răsplătite în cele din urmă și Ramos a marcat cu capul, după o centrare a lui Modric, în min. 90+3, trimițând meciul în prelungiri: 1-1.

Oboseala și-a spus cuvântul în prelungiri, unde jocul nu a mai fost așa de alert. Real Madrid a dat lovitura în minutul 110, după o fază personală a lui Di Maria, Courtois a respins șutul argentinianului, dar Bale a fost atent și a reluat cu capul în colțul scurt al porții: 2-1.

Tiago (114) nu a trimis peste poartă și nu a profitat de o nouă ieșire neinspirată a lui Casillas. Brazilianul Marcelo (118), cu un șut din marginea careului, a parafat victoria lui Real: 3-1. Atletico a cedat complet, iar Cristiano Ronaldo a marcat și el, din penalty (120), pentru 4-1, un scor mult prea drastic pentru cum au stat lucrurile.

Dacă Real a fost lipsită în acest meci de Xabi Alonso (suspendat) și Pepe (nerefăcut), Aletico nu a putut conta pe turcul Arda Turan, iar atacantul Diego Costa a început ca titular, dar a fost schimbat după numai nouă minute.

Real Madrid — Atletico Madrid 4-1 (0-1, 1-1), după prelungiri

Au marcat: Sergio Ramos (90+3), Gareth Bale (110), Marcelo (118), Cristiano Ronaldo (120 — penalty), respectiv Diego Godín (36).

Lisabona, ”Estadio da Luz”, incheie sursa citata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.