A fost mereu prietenul visurilor tale – Szobi Cseh –

E cerul mohorat. Tuna, se revarsa cerul, weekendul se anunta banal.

evenimentDar nu, avem spectacolul pentru Szobi Cseh, unde Horatiu Malaele, Nicu Alifantis, George Ivascu, Vlad Zamfirescu, Mirel Oprisor, Adrina Naidin, ne insenineaza ziua si viata. Si noi lui Szobi. Aplauze pentru Szobi Aplauze pentru artisti ! Aplauze pentru prietenii din sala !

Cascador, artist, profesor universitar, ocrotitor al copiilor, OM. Personalitate puternica, fire navalnica, dintr-o bucata, incapatanat, prieten statornic, de o sinceritate aproape brutala, dedicat pana la epuizare muncii sale.

Preocupat si ingrijorat de soarta copiilor strazii, Gavroche-ii iubiti de toti in romane, dar in realitate detestati si ocoliti de majoritatea oamenilor pe strazi, copii de care se ocupa prin fundatia ”Gladiator”, cautand sa le redea acestora demnitatea si sa-i educe, sa-i salveze de pericolul transformarii in infractori, are nevoie de sanatate pentru a-si duce proiectul sau de suflet pana la capat, angajamentul luat fata de acesti copii.

Azi are o problema de sanatate, cancer la coloana. Tratabil, insa costisitor, necesitand un lung tratament, pe care casa de asigurari de sanatate nu il acopera in totalitate. Va fi necesar sa-l urmeze in strainatate
Ieri a facut imposibilul sa te incante in filmele sale, sa iti aduca zambestul pe fata. A fost mereu prietenul visurilor tale. Acum are nevoie sa-i aduci tu zambetul inapoi pe buze, printr-un gest simplu, firesc, ca sa se poata intoarce la copiii sai, sa-si continue misiunea sa profunda. Azi e randul tau sa fii prietenul lui !
Isi asteapta prietenii. Cei mai buni prieteni din viata sa. Cei de pe scena si cei din sala. Cei din sala, necunoscuti si modesti, venind dintr-o dragoste neconditionata. Cei de pe scena, care l-au avut in preajma.
Sambata, un regal pentru prietenii ce vor contribui cu o donatie la filmul vietii sale. Dintre prietenii sai de pe scena, Horatiu Malaele, Nicu Alifantis, George Ivascu, Adrian Naidin si, in piesa de mare sensibilitate ” Dumnezeul de a doua zi”, Mirela Oprisor si Vlad Zamfirescu aducand spectatorului un text comic și dramatic în același timp, poetic și violent deopotriva…
Pentru Szobi Cseh, cu dragoste !


Cei care nu pot participa la spetacol ,dar doresc sa contribuie, pot dona :
Cont lei: RO09RNCB0318029310470002, BCR, pe numele:”Cseh Szabolcs Imre”.
Cont euro: RO89RNCB0074044211170003, BCR, pe numele “Cseh Simona”

Am preluat acest articol de pe site-ul http://www.aeagency.ro/ cu scopul de a mediatiza cazul domnului  Szobi Cseh .

http://www.aeagency.ro/ro/Revista-Detalii/13/882/Prietenii-Pentru-Szobi-Cseh-Cronica-Unui-Spectacol-Uitat

Cerem scuze autorului
Petre  Stelian

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.