Muzica – punte de legãturã între România şi Grecia! Vera şi Balkan Avenue lanseazã hitul “Babe”!

Babe

În ultima vreme piaţa muzicalã româneascã a avut o deschidere largã în Europa. Tânãra artistã din România, Vera, şi proiectul cu rãdãcini greceşti, Balkan Avenue, vin sã reconfirme succesul muzicii romãneşti în strãinãtate, dar şi legãturile muzicale strânse între popoarele balcanice. Piesa ce a rezultat în urma acestei colaborãri şi care ameninţã acum topurile muzicale europene se numeşte “Babe”.

Melodia a fost produsã de Nikos Mouzakitis (fondatorul şi liderul proiectului Balkan Avenue) şi este semnatã la casa de producţie Azza Records din România (That’s Right, Mellina).

Despre aceastã colaborare muzicalã, Vera, pe numele sãu real Veronica Maria Eftimie declarã: “Propunerea a venit din partea lui Nikos, care mi-a ascultat piesele pe YouTube, i-a plãcut cum cânt şi apoi m-a contactat pe Facebook. Sper ca piesa sã placã publicului din România, şi nu numai. Cu atât mai mult cu cât are un sound fresh, de varã. Cu Nikos am colaborat excelent, este un profesionist.”

Vera (Maria Eftimie) este originarã din Brãila şi a absolvit Facultatea de Filosofie din Galaţi şi un master în Filosofie socialã. “Nãscutã în zodia berbecului, sunt o fire ambiţioasã, cãteodatã încãpãţanatã, dar cu simţul umorului. Nu pot defini un moment anume când m-am apucat de muzicã. Încã de micã, aveam obiceiul sã cânt orice melodie auzeam. Muzica pentru mine este totul şi sunt o perfecţionistã atunci când vine vorba de acest aspect. Nu am cursuri de canto la bazã, dar am fost mereu autodidactã. În anul 2010 am cunoscut un prieten, care avea un studio de înregistrãri, unde am înregistrat primul cover, la piesa “Nine million bicycles”(Katie Melua). Apoi am început sã cânt prin puburi şi cluburi în Brãila. Îmi dãdeam seama cã asta îmi doresc sã fac, sã cânt. Am continuat sã postez coveruri la diferite piese pe youtube timp de doi ani. În prezent piesele mele se aud la radiouri online din Brãila, din ţarã, dar şi la postul de radio HitStation din Germania. În 2013, am colaborat cu Mircea Cioclei la piesa “Besame”, care a cunoscut o ascensiune fulminantã în strãinãtate. Tot în 2013, am cunoscut un dj din Londra, Chris Biggs, cãruia i-a plãcut foarte mult piesa “My lucky star” şi a decis sã facã un remix la casa de producţie Twisted Beats. Remixul se aflã în top 5 vânzãri online în Londra şi se aude in toate cluburile britanice.”, ne povesteşte Vera despre traiectoria sa muzicalã. În prezent, artista lucreazã la un nou single propriu, “Closer”, care va fi lansat în curând.

Nikos Mouzakitis este originar din Corfu, Grecia, iar pentru el traiectoria muzicalã a început de la vârsta de 7 ani cu primele lecţii de teorie muzicalã şi trompetã în cadrul unei filarmonice locale. Dupã ce a obţinut numeroase premii muzicale la concursuri şcolare, interesul sãu pentru muzica electronicã a început în timpul studiilor universitare, când a început sã îşi creeze propriile sound-uri. Nikos cântã în prezent la chitarã şi la bouzouki. În septembrie 2012 Nikos a participat la Eurovision Song Contest pentru prima datã, cu piesa “I still remember”. În ianuarie 2012 Nikos a fondat proiectul Balkan Avenue şi a lansat primul single sub aceastã titulaturã, piesã ce poartã titlul “Lovely call”. Balkan Avenue a ajuns sã aibã colaborãri cu artişti din Grecia, Argentina, Italia şi România.

“”Babe” este o piesã specialã pentru mine, îmi aminteşte de o fostã iubire şi îmi doream ca mesajul piesei sã ajungã la inimile tuturor. Am produs aceastã piesã acum trei ani, dar pânã acum am ţinut-o doar pentru mine. Mi-a plãcut foarte mult vocea Verei , ne-am potrivit muzical foarte bine şi am decis sã realizãm aceastã piesã împreunã. Sper sã fie un succes. Iubesc România şi vã pot mãrturisi cã muzica lui Edward Maya este unul dintre motivele pentru care am decis sã încep sã compun şi sã produc piesele mele proprii”, a declarat Nikos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.