Connect
To Top

Make-up: Fondul de ten

De ce un fond de ten? Deoarece fata are nevoie de protectie, indiferent de anotimp. Ce fel de protectie? Impotrivstyle_icon_fdt_c1.jpga deshidratarii, prafului, fumului, vant, soare, radicalilor liberi, ultravioletelor etc.

Exista fonduri de ten lichide, cremoase si compacte.

In general, fondurile de ten lichide acopera mai putin, cele cremoase au acoperire medie, iar cele compacte au putere de acoperire mare.

De asemenea, cele lichide sunt si o sursa de hidratare pentru ten, in vreme ce compactele absorb apa.

si_fdt_1.jpgAveti posibilitatea de a alege fondul de ten si in functie de tipul pielii; de exemplu, tenurile grase se vor asorta mai bine cu cele fara ulei in compozitie.

Fondul de ten cu consistenta lichida. Este potrivit atat pentru tenurile tinere, cat si pentru cele mature, pentru machiajele usoare de zi, cat si pentru machiajele de seara si se aplica foarte usor.

CUM ALEGEM CULOAREA FONDULUI DE TEN?

Testati pe o portiune de obraz, in imediata vecinatate a gatului. Aplicati o picatura consistenta si asteptati sa se usuce. La final, picatura uscata si pielea gatului trebuie sa aiba aceeasi culoare, pentru a evita efectul de masca.

CUM SE APLICA FONDUL DE TEN?

Lichid: cu degetele (acoperire diafana), cu buretelul cosmetic (acoperire medie), cu pensula speciala.

Cremos: cu buretelul cosmetic, cu o pensula speciala

Compact – sub forma e pudra: cu o pensula (acoperire diafana), cu buretelul cosmetic (acoperire medie), cu buretele cosmetic umezit (acoperire mare).

Pont: Cand aplici fondul de ten incepe din zona fruntii din interior spre exterior, apoi coboara pe nas, apoi in lateral catre tample si obraji, apoi in zona maxilarului si gat.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Disqus Comments ...