Persoanele cu IQ mare sunt mai predispuse la utilizarea drogurilor

drogsPersoanele cu IQ marit sunt mai predispuse la utilizarea marijuanei sau altor droguri ilegale, in comparatie cu persanele care au obtinut scoruri mai scazute in testele de inteligenta, potrivit unui nou studiu din Marea Britanie.

Este contraintuitiv.“, afirma James White, autorul studiului, cercetator la Centrul pentru Dezvoltarea si Evaluarea Interventiilor Complexe pentru Imbunatatirea Sanatatii Publice de la universitatea din Cardiff, Tara Galilor. “Nu e ceea ce ne asteptam sa aflam!“, adauga acesta.

Studiul a fost bazat pe intervievarea unui esantion de 7,900 de britanici nascuti la inceputul lunii aprilie, in anul 1970. Cercetatorii au evaluat coeficientul de inteligenta al acestor persoane atunci cand acestea aveau varsta de 5 ani, urmand apoi re-evaluari la varstele de 10, 16, respectiv 30 ani. Aceste persoane au fost intrebate, de asemenea, intr-un chestionar mai general, daca prezinta simptome de stres psihologic sau daca au consumat droguri.

Andrei Hodorog
Entuziast al domeniului IT si ascultator Radio DEEA de la varsta de 10 ani. Impatimit al muzicii electronice, fara de care munca ar merge mai greu. In prezent, student in Marea Britanie. Activist in domeniul IT pentru salvarea softului Winamp (www.savewinamp.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.