Doi producatori de muzica electronica din Romania vor sa-i faca plangere penala lui Bogdan Buta, directorul Untold Festival

Mihai Dragu si Pascovski Claudiu-Victorian sunt, spun ei, singurii producatori romani / DJ de muzica electronica, certificati de o mare casa de productie internationala, Spinnin’ Records – Olanda, si reprezinta casa de discuri Armed Recordings Romania.

the_manager_pascovski_v_0“Am decis sa participam cu setul nostru de muzica la competitia “The Untold Sound”, concurs desfasurat in cadrul Untold Festival si adresat producatorilor / DJ romani, acesta bucurandu-se de o larga apreciere din partea publicului si chiar a reprezentatiilor “Untold Festival”. Am constatat insa ca acest concurs national, “The Untold Sound”, a fost de fapt un pretext pentru organizatorul lui, Bogdan Buta si compania, pentru promovarea unor prieteni apropiati si pentru a-si face imagine publica, rezultatele concursului fiind fraudate de organizatori”, au declarat cei doi pentru Ziar de Cluj.

In cadrul concursului The Untold Sound, mai multi producatori/DJ au fost invitati sa isi publice mixurile muzicale pe site-ul Mixcloud.com, urmand ca un juriu al festivalului sa evalueze calitatea muzicala a acestora si sa selecteze o serie de finalisti pentru a merge mai departe.

“Au fost incarcate peste 100 de mixuri in aceasta competitie care avea un regulament de functionare, insa, in final, toate regulile din acest regulament au fost incalcate, Buta Bogdan ajungand sa afirme public, chiar pe pagina oficiala de Facebook al festivalului ca “orice concurs este subiectiv”. Cu alte cuvinte, individul respectiv si-a permis sa isi bata joc de toti participantii la concurs, afirmand ca juriul, care de fapt nu a existat vreodata, a hotarat sa selecteze pe cine doreste el”, mai spun cei doi.

Acestia sustin ca l-au intrebat pe Bogdan Buta cine sunt persoanele care au facut parte din juriu si ce calitate, pregatire, si experienta au acestia in vederea evaluarii unor seturi muzicale diverse, insa Buta le-ar fi replicat ca “nu este treaba noastra sa ii cerem asa ceva”.

“In acest context, i-am atras atentia intr-o conversatie lui Bogdan Buta ca este inadmisibil modul in care intelege sa se raporteze la un eveniment de notorietate nationala si internationala, acesta, in schimb, raspunzandu-ne ca, in ceea ce ne priveste: “Nu toti artistii au pus muzica pe stadioane de la inceput si ca trebuie sa o luam de jos”. Pretinsul lider a organizatiei, Bogdan Buta, ne-a transmis ca daca vrem sa performam pe scena Untold Festival trebuie “sa il convingem pe Marwan” un dj/prieten al sau, cel care reprezinta, de unul singur, juriul expertilor profesionisti in evaluarea seturilor muzicale”, sustin reprezentantii Armed Recordings Romania.

Mihai Dragu si Claudiu-Victorian Pascovski nu sunt singurii nemultumiti de modul in care a fost organizat concursul “The Untold Sound”. Pe pagina de Facebook “Untold Festival” exista nu mai putin de 30 de comentarii incriminatorii la adresa organizarii competitiei.

I-am transmis o comunicare-protest primarului Clujului Emil Boc, prin care ne aratam indignarea fata de cele intamplate, solicitandu-i, in calitate de finantator al evenimentului Untold Festival, sa ceara organizatorilor anularea concursului “The Untold Sound” care, in opinia noastra, aduce mari prejudici Festivalului, in ansamblul sau. Suntem hotarati, intr-o astfel de conjunctura, sa ne adresam instantelor de judecata civile si penale, pentru justa clarificare a evenimentelor intamplate”, au mai spus reprezentantii Armed Recordings Romania pentru Ziar de Cluj.

Bogdan Buta nu a putut fi contactat pentru a raspunde acuzatiilor care i se aduc.

Concursul Untold Sound ofera posibilitatea atat DJ-ilor cat si trupelor sa ajunga pe scenele Untold Festival in perioada 30 iulie – 2 august. Este un concurs dedicat atat DJ-ilor cat si Live Band-urilor prin care dorim sa aducem in fata participantilor la festival aristi care nu sunt consacrati, dar care merita ascultati. Suntem deschisi la toate genurile muzicale, atata timp cat este talent in spatele sunteului”, scrie pe site-ul oficial al festivalului de la Cluj.

Sursa : Ziar de cluj .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.