Cum scapi de 5 pete dificile care iti dau bataie de cap

Ti s-a intamplat vreodata sa renunti definitiv la una dintre hainele tale preferate din cauza unor pete persistente pe care n-ai stiut cum sa le indepartezi?

pata ruj guler camasaCafeaua, rujul de buze sau iarba sunt doar cateva dintre petele nesuferite, care ne dau batai de cap, facandu-ne sa pierdem mult timp in cautarea solutiilor de salvare a piesei vestimentare preferate.

Din fericire, exista solutii la indemana pentru indepartarea petelor dificile, cu conditia sa actionezi in pripa, imediat dupa producerea accidentului.

CUM SCAPI DE PETELE DE RUJ

De cele mai multe ori, petele de ruj dispar la o simpla spalare in masina de spalat. Dar, asa cum probabil ai aflat deja, exista rujuri persistente care se incapataneaza sa ramana pe camasa sau bluza preferata chiar si dupa mai multe spalari. De aceea, inainte de a
introduce obiectul vestimentar patat in masina de spalat, ar trebui sa incerci sa indepartezi, macar partial, pata cu detergent lichid. Daca nici dupa aceasta incercare pata nu dispare, apeleaza la banala acetona, dar numai daca piesa vestimentara patata este de culoare alba, deoarece acetona poate decolora hainele colorate. Aplica, asadar, putina acetona pe pata deruj si freaca locul cu o carpa curata sau un burete.

SOLUTII DE INDEPARTARE A PETELOR DE CAFEA

Stiai ca petele de cafea simpla se indeparteaza mai usor decat cele de cafea cu lapte sau frisca? E si firesc, laptele din cafea contine grasime, care complica situatia. In ambele cazuri, inainte de orice, aplica regula de aur, mostenita de la bunicile
noastre: trateaza pata proaspata de cafea cu apa rece. Pur simplu pune haina patata sub jetul de apa rece de la robinet si freaca putin locul, iar apoi aplica pe pata putin detergent si lasa-l sa actioneze, inainte de a introduce piesa vestimentara in masina de spalat.

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2014/01/scapa-de-5-pete-dificile/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.