Connect
To Top

Cum a schimbat ROBERT MOOG industria muzicala

 

sintetizator GOOGLERobert Moog a revolutionat industria muzicala, odata cu inventarea sintetizatorului. Marii muzicieni s-au folosit de instrumentele create de Moog pentru a incanta zeci de milioane de fani din intreaga lume.

Google si-a modificat, miercuri, logo-ul pentru a sarbatori 78 de ani de la nasterea lui Robert Moog, inventatorul sintetizatorului si unul dintre pionierii muzicii electronice. Cu aceasta ocazie, in locul literelor care formeaza cuvantul Google, apare un sintetizator in miniatura.

La inceputul anilor 1980, firme precum Yamaha au inceput sa vanda sintetizatoare de calitate superioara la un pret accesibil, iar dezvoltarea interfetei MIDI a inlesnit integrarea si sincronizarea sintetizatoarelor cu alte elemente electronice.

Nine Inch Nails, Depeche Mode, Red Hot Chili Peppers, Kraftwerk, Santana, Klaus Schulze, Pink Floyd sau Hans Zimmer sunt doar unii dintre cei mai renumiti artisti care s-au folosit de inventiile lui Moog pentru a crea o muzica revolutionara la acea vreme.

Robert Moog  a primit, in 1970, un premiu Grammy pentru intreaga activitate, oferit de o organizatie a muzicienilor si producatorilor de muzica din SUA. In 2002, a primit premiul Technical Grammy Award, pentru realizari deosebite in domeniul inregistrarilor muzicale, dar si un doctorat onorific din partea Berklee College of Music.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Disqus Comments ...