Cum a schimbat ROBERT MOOG industria muzicala

sintetizator GOOGLE

Google si-a modificat, miercuri, logo-ul pentru a sarbatori 78 de ani de la nasterea lui Robert Moog, inventatorul sintetizatorului si unul dintre pionierii muzicii electronice. Cu aceasta ocazie, in locul literelor care formeaza cuvantul Google, apare un sintetizator in miniatura.

La inceputul anilor 1980, firme precum Yamaha au inceput sa vanda sintetizatoare de calitate superioara la un pret accesibil, iar dezvoltarea interfetei MIDI a inlesnit integrarea si sincronizarea sintetizatoarelor cu alte elemente electronice.

Nine Inch Nails, Depeche Mode, Red Hot Chili Peppers, Kraftwerk, Santana, Klaus Schulze, Pink Floyd sau Hans Zimmer sunt doar unii dintre cei mai renumiti artisti care s-au folosit de inventiile lui Moog pentru a crea o muzica revolutionara la acea vreme.

Robert Moog  a primit, in 1970, un premiu Grammy pentru intreaga activitate, oferit de o organizatie a muzicienilor si producatorilor de muzica din SUA. In 2002, a primit premiul Technical Grammy Award, pentru realizari deosebite in domeniul inregistrarilor muzicale, dar si un doctorat onorific din partea Berklee College of Music.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.