Cele mai scumpe pisici din lume

Pisica

 

Pisica a fost domesticită de om și este unul dintre cele mai îndrăgite animale de companie. În Egiptul Antic, aceste feline erau chiar divinizate de către oameni. Iubitorii de pisici au hibridizat la nesfârșit aceste animale, astfel încât s-a ajuns la crearea unor rase speciale și rare de pisici. Costul unui asemenea exemplar a ajuns chiar să echivaleze cu cel al unui automobil de lux.

Într-un clasament al celor mai scumpe rase de pisici din lume, în mod surprinzător, nu vom găsi pisicile Sphinx (pisicile fără blană, cu ochi exoftalmici). Anumite exemplare care costă atât de mult sunt aparent banale. Unele se aseamănă chiar cu pisicile maidaneze, la prima vedere. O scurtă trecere în revistă a caracteristicilor acestor feline ne poate lămuri parțial asupra prețurilor mari cu care se vinde un exemplar.

Pisica Allerca (antialergică)    

Mulţi dintre iubitorii de pisici nu pot avea una sau mai mutle feline dintr-un motiv foarte solid: suferă de aşa numita alergie la părul de pisică, afecţiune reală care se manifestă destul de violent prin strănuturi, senzaţii de sufocare, secreţii apoase nazale şi lacrimale, apariţia de pete roşii pe piele şi mâncărimi nesuferite.

Pentru a evita aceste lucruri nedorite, oricine îşi poate găsi pisica dacă dispune de aproximativ 6.000$! Atât costă un pisoi care aparţine singurei rase din lume create şi selecţionate exclusiv pentru a produce feline care nu provoacă temuta alergie.

Încă din anul 2006, compania americană Allerca Lifestyle Pets vinde pisoi care nu provoacă deloc (sau într-un procent infim) alergia respectivă la om. Compania afirmă că pisoii ar fi „primele pisici hipoalergice pe baze ştiinţifice din lume”). Pisicile din rasa Allerca au fost create din pisici din rasa British Shorthaired, manipulate genetic.

Bengaleză. Sălbatică pe jumătate        

Pisica de Bengal cu coloritul gri

Pisicile bengaleze au fost recent create dintr-o specie redutabilă de pisică sălbatică din Asia de sud-est. Sunt frumoase, extrem de atletice şi agile, energice şi elegante. Par nişte leoparzi în miniatură.

Primul aspect care cucereşte la o pisică bengaleză, este fără îndoială blana sa scurtă, dar luxuriantă, moale, dar durabilă şi ornată cu modele pătate. Culoarea de fond a blănii variază între gri strălucitor, auriu, roşcat sau culoarea nisipului. Nu există două pisici bengaleze cu colorit identic, cum nu există nici doi leoparzi sau jaguari cu acelaşi model al petelor!

Sunt pisici de talie medie spre mare, cu greutatea cuprinsă între 3-7 kilograme şi o altă trăsătură caracteristică doar lor constă în culoarea albă a abdomenului combinată cu petele faciale dispuse într-un mod unic comparativ cu alte specii de pisici. Sunt celebre pentru faptul că le place să stea la înălţime, de unde vor neapărat să-şi supravegheze teritoriul.

O altă trăsătură unică lor constă în faptul că pisicile bangaleze iubesc apa! Nu se tem nici de ploaie, nici să se scalde şi să înoate cu plăcere, altă caracteristică moştenită de la strămoaşele lor din junglele umede ale Asiei.

Sunt puternice, atletice, explozive chiar, cu o constituţie fizică musculoasă. În ciuda trimiterii cu gândul la anumite trăsături agresive moştenite de la strămoşii lor sălbatici, pisicile bengaleze sunt în general curioase, devotate (cât de devotată poate fi o pisică) şi destul de blânde.

 

 Pisica Savannah provine din savană. Şi este la fel de loială ca un câine!    
Pisica Savannah
Pisicile din rasa Savannah sunt la fel de credincioase precum un câine, neezitând chiar să-şi apere stăpânul sau casa în cazul apariţiei vreunei persoane străine cu gânduri nu tocmai curate.
Aşa cum pisica de Bengal se trage direct din pisica leopard asiatică, pisica Savvanah se trage direct din serval (Felis serval), o specie de felină de talie medie adaptată traiului în savanele Africii.La fel ca servalii, rudele lor sălbatice, pisicile Savannah au colorit pătat, membre lungi şi zvelte, trupuri atletice şi urechi mari şi mobile. Nucleul de creştere al rasei a început să fie stabilizat încă din anul 1991, iar în anul 2001, pisicile Savannah au fost recunoscute de forurile internaţionale în domeniu.

Din cauza rarităţii lor, preţul unei femele pure poate atinge lejer suma de 50.000 $!
Şi sunt foarte mulţi clienţi doritori, ţinând cont că la ora actuală există doar câteva ferme în Africa care produc astfel de pisici aparte.

Este cea mai mare rasă de pisici domestice (sau mai bine zis, domesticite, în cazul lor). Un mascul din grupul F1 (adică obţinut direct dintr-un serval şi o pisică domestică) poate atinge chiar şi 13-15 kilograme la maturitate. Totuşi, deoarece este încă o rasă nouă, unde caracterele nu s-au stabilizat complet, se întâmplă foarte frecvent ca pisoii dintr-un cuib să atingă la maturiatate dimensiuni diferite.

 Pisicile Ashera – sunt considerate zeiţele felinelor domestice de astăzi   
Pisica Ashera
 
În străvechea mitologie semitică, Ashera era numele unei Zeiţei Mame, venerată în timpuri imemoriale şi de hitiţi, evrei, canaaneni şi ugariţi. Numele ei nu a fost ales deloc întâmplător pentru a înnobila astfel cea mai scumpă rasă.O Ashera pură este asemenea unui leopard în miniatură, are o talie impresionantă, între cea a unei pisici Savannah şi a uneia bengaleze, este blândă şi echilibrată şi poate fi plimbată în lesă.

Pisica Ashera este în fond un hibrid fertil obţinut din încrucişarea dintre o pisică Savannah, o pisică de Bengal şi o altă rasă de pisică domestică, despre care nu se cunoaşte mai nimic. Ashera a fost creată recent (2008) în laboratoarele companiei Lifestyle Pets, aceeaşi care a creat celebrele pisici hipoalergice, şi toate exemplarele de pisici Ashera au deja această calitate mult căutată.
Colecţionarii de pisici ajung să plătească chiar şi 100.000$ pe un exemplar reuşit de Ashera. Cu atât mai mult cu cât sunt şi cele mai rare pisici domesticite din lume.
Sursa: www.descopera.ro
Foto credit: www.descopera.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.