Apple își cere scuze pentru o reclamă iPad care arată instrumente muzicale zdrobite. “Am ratat ținta cu acest videoclip și ne pare rău.”

Instrumente muzicale strivite in reclama Apple. Sursa: captura video.

Apple și-a cerut scuze și a anunțat că retrage reclama controversată pentru noul iPad Pro, în care arată instrumente muzicale zdrobite într-o piesă industrială, iar la sfârșit este dezvăluit noul dispozitiv. Reclama de un minut și opt secunde a fost lansată miercurea trecută și a fost menită să prezinte cel mai subțire iPad Pro de până acum, subliniind modul în care creativitatea este condensată în cel mai recent model.

Reclama a fost rapid analizată pe rețelele de socializare, unde actori și profesioniști din industria cinematografică au transmis că reclama a celebrat distrugerea experiențelor umane.

Actrița Justine Bateman a declarat că reclama Apple “strivește artele”, în timp ce Hugh Grant a catalogat reclama drept “distrugerea experienței umane, prin amabilitatea Silicon Valley”.
Compozitorul Crispin Hunt a calificat reclama drept “surprinzător de lipsită de tonus” din partea unei companii care “anterior a permis și a susținut creativitatea”.

“Zdrobirea unui pian, a unei trompete și a unei chitare evocă același sacrilegiu oribil primar ca și privitul cărților arzând. Îmi imaginez că vor vedea cât de dezacordat este acest lucru odată ce vor opri autotune-ul.”, a spus Hunt.

În replică, vicepreședintele pentru comunicare de marketing al Apple, Tor Myhren, a transmis: “Creativitatea este în ADN-ul nostru la Apple și este incredibil de important pentru noi să concepem produse care să le dea putere creativilor din întreaga lume. (…) Scopul nostru este să celebrăm întotdeauna multitudinea de moduri în care utilizatorii se exprimă și își aduc ideile la viață prin intermediul iPad. Am ratat ținta cu acest videoclip și ne pare rău.”

Reclama vine într-un moment în care AI zguduie industria muzicală și artistică. La începutul acestei luni, un grup parlamentar transpartinic specializat a îndemnat guvernul britanic să avanseze planurile, aflate în impas, de implementare a reglementărilor privind inteligența artificială și de protejare a artiștilor. TikTok și UMG au anunțat, de asemenea, la începutul acestei luni, un nou acord pentru a aborda problemele legate de inteligența artificială generativă în muzică.

Sursa: 
https://djmag.com/news/apple-apologises-tone-deaf-ipad-ad-showing-musical-instruments-crushed

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.