O platformă cu AI îi ajută pe artiști să rezolve problemele legate de contracte

Un producator de muzica electronica intr-un studio cu proiectii vizuale 3D
O aplicatie AI ii ajuta pe producatori sa analizeze contractele muzicale și acordurile de redevențe. Imagine generata cu DALL·E 2024-06-15 17.18.56

O nouă aplicație bazată pe inteligență artificială își propune să îi ajute pe artiști să înțeleagă și să găsească eventualele probleme din contractele muzicale și acordurile de redevențe. Software-ul semnalează clauzele problematice, greșelile și omisiunile din documente, potrivit djmag.com.

musiclawyer.ai este un instrument gratuit care le permite utilizatorilor să încarce documente pentru analiză. Apoi, acesta transmite înapoi orice motive de îngrijorare, inclusiv greșeli, elemente și clauze lipsă. În prezent, sunt acceptate limbile engleză, spaniolă, chineză simplificată, franceză și japoneză.

Dezvoltat de inginerul audio, producătorul, DJ-ul și directorul de studiouri de înregistrări, Daddy Kev, alias Kevin Moo, câștigător al premiului Grammy, software-ul a fost prezentat săptămâna aceasta pe rețelele de socializare. Într-un interviu acordat Resident Advisor ( vezi interviu: https://ra.co/news/80766), acesta a dezvăluit că tehnologia va putea în curând să redacteze contracte de bază în numele utilizatorilor.

Alimentat de transformatorul generativ de inteligență artificială ChatGPT și de chatbotul Gemini, deținut de Google, musiclawyer.ai poate extrage „fără cusur” textul din orice imagine, inclusiv din documente scanate. Acesta este apoi „citit” de program, înainte de a se face o evaluare a conținutului. Deși a ținut să precizeze că musiclawyer.ai nu ar trebui să fie considerată o alternativă completă la reprezentarea juridică profesională, Moo a descris aplicația ca fiind „un instrument de clarificare și de înțelegere… Majoritatea artiștilor independenți pe care îi cunosc nu își permit să angajeze un avocat, așa că, în loc să nu existe alte opțiuni viabile, sper că aplicația este utilă”.

O nouă analiză a declarației de audit a redevențelor va fi, de asemenea, disponibilă în curând. În prezent, majoritatea litigiilor privind redevențele se bazează pe declarațiile diferitelor părți interesate, care se pot dovedi a fi nesigure.

Sursa: https://djmag.com/news/ai-powered-platform-helps-artists-music-contracts-and-royalty-agreement-issues

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.