Ziua Europei – sărbătoare în stațiile de metrou și evenimente în aer liber

Afis Ziua Europei

Cum ar fi să poți străbate mai multe țări, într-o singură zi, cu doar prețul unei cartele de metrou? În data de 8 mai 2015, în intervalul orar 10.00 – 19.00, publicul larg va avea posibilitatea de a cunoaște mai bine alte țări și alte obiceiuri, în 18 stații de metrou importante.

Pentru a celebra Ziua Europei, al doilea an la rând, Reprezentanța Comisiei Europene în România și 16 ambasade și institute culturale, reprezentând state membre ale Uniunii Europene, vor organiza evenimente pentru călătorii cu metroul, reunite sub denumirea „Metro Europe”. Susținute de Metrorex și organizate în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, evenimentele vor avea loc în următoarele stații: Eroilor, Izvor, Piața Universității (pasaj), Piața Unirii (tronsoanele 1 și 2), Piața Romană, Piața Victoriei (tronsoanele 1 și 2), Grozăvești, Ștefan cel Mare, Crângași, Gara de Nord, Timpuri Noi, Aviatorilor și Pipera.

Stațiile incluse in program vor fi amenajate și semnalizate cu însemne ale statelor membre UE care vor derula acțiuni specifice: recitaluri muzicale, proiecții de videoclipuri, spectacole de dansuri tradiționale sau de muzică mixată de DJ, oferirea de materiale informative privind cultura și tradițiile proprii și alte evenimente.

Reprezentanța Comisiei Europene în România îi invită pe cetățenii români să sărbătorească Ziua Europei, în data de 9 mai 2015, în cadrul mai multor evenimente organizate în parteneriat cu instituții din România.

METRO EUROPE – 8 mai – eveniment deschis publicului larg

Veți putea călători prin statele membre ale Uniunii Europene cu prețul unei cartele de metrou. Ambasadele prezente în România vă vor oferi, în diferite stații, un strop de culoare locală, gastronomie și obiceiuri din țările pe care le reprezintă. Periplul european va fi următorul:

Ștefan cel Mare        M1            AUSTRIA

Piața Victoriei 2        M1            ROMÂNIA

Gara de Nord           M1            LITUANIA

Crângași                  M1            SPANIA

Grozăvești1             M1           FINLANDA

EROILOR 1 SPITAL    M1           SUEDIA

EROILOR 2 OPERA    M1           GERMANIA

Izvor                       M1           FRANȚA

Piața Unirii 1            M1           CEHIA

Timpuri Noi              M1           UNGARIA

Pipera                      M2          OLANDA

Aurel Vlaicu              M2          GRECIA

Aviatorilor                M2          CROAȚIA

Piața Victoriei 1        M2          SLOVENIA

Piața Romană          M2           DANEMARCA

Piața Universității     M2           ITALIA

Piața Unirii 2            M2           IRLANDA

Piața Sudului           M2            MALTA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.