Connect
To Top

Vulnerabilitatea telefoanelor portofel, demonstrata la adunarea hackerilor Def Con

 

DefCon Las Vegas 2012Adunarea anuala a hackerilor care a avut loc in acest week-end in Las Vegas a prilejuit ocazia demonstrarii vulnerabilitatii “telefoanelor portofel”, scrie Agentia France Presse. Telefoanele mobile multifunctionale au inceput deja sa ofere diverse mijloace de plata si de identificare, devenind astfel tinte pentru piratii democratici.

Intram in lumea operarii post-PC“, a declarat un cercetator prezent la eveniment,, care a aratat ca acelasi tip de atacuri care vizeaza computerele se poate abate si asupra telefoanelor mobile. Pericolul este cu atat mai mare cu cat, potrivit acestuia, “telefoanele vor fi singurul lucru pe care piratii vor dori sa-l sparga“: hackerii au toate motivele sa se intereseze de aceste telefoane inteligente, care raman deschise in permanenta si care primesc cantitati imense de date – inclusiv modalitatea de a le localiza.

 

In urmatorii zece ani, folosirea telefoanelor pentru a efectua plati va fi, cel mai probabil, generalizata, potrivit unei anchete a unui centru american de cercetare. Un specialist in securitate a demonstrat insa la adunarea hackerilor cum se pirateaza un telefon mobil cu Android. “Se pot face cumparaturi cu cardul de credit al altei persoane, folosita cu Google Wallet“, o aplicatie de plati lansata de Google anul trecut, a spus acesta. Un fost analist de la agentia federala insarcinata cu interceptarile telefonice a demonstrat la randul sau cum un sistem poate sparge un telefon cu ajutorul unui captator care se afla suficient de aproape pentru a intercepta semnalele unui cip. Potrivit acestuia, este posibila, in unele cazuri, preluarea totala a controlului unui telefon dotat cu un cip NFC, furarea fotografiilor si a adreselor, sau chiar efectuarea de apeluri telefonice.

   

Sursa: Hotnews, France Presse

 

 

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Disqus Comments ...