Vezi biroul din copac – locul in care muncesti cu placere – foto –

Stim cu totii ca decorul si atmosfera de la serviciu iti pot influenta starea de spirit si cheful de munca. In cazul unui artist californian cheful de munca nu este o problema, de cand s-a mutat in noul birou – o neobisnuita casuta din copac cu suprafata de doar 16 metri patrati.

2-biroul casa din copac de 16 metri patrati acoperis flutureAmplasata pe culmea unui deal cu vedere spre centrul orasului Los Angeles, casuta din copac cu design neobisnuit este biroul, sanctuarul si atelierul de creatie al unui artist iubitor de natura care, ajutat de o echipa de arhitecti ingeniosi, a reusit sa-si transforme proiectul mult visat in realitate, denumindu-l Banyan Treehouse (trad. Casuta Banyan din Copac).

Banyan este o planta atipica, misterioasa, considerata a fi una dintre minunile naturii, renumita, printre altele, pentru capacitatea de a se dezvolta si creste prin simpla insamantare in lemnul de pe acoperisurile pagodelor – o veche practica a preotilor budisti. De altfel, in multe culturi asiatice copacul Banyan este denumit “arbore templu”.

Spre deosebire de constructiile clasice din copac, realizate din lemn, destinate mai degraba momentelor de joaca ale copiilor, biroul artistului californian are o structura solida din beton, finisaje de inalta clasa, dar si toate utilitatile unui birou in toata regula: curent electric, apa curenta si chiar un godin din fier, ce asigura caldura necesara in noptile racoroase.

9-interior placat cu lemn natural birou casuta copac 16 mp

 

Si desi poarta numele de casuta din copac, constructia de 16 metri patrati este ridicata pe piloni din otel, adanc inradacinati in pamant, ce sustin fundatia de beton; trei dintre acestia trecand prin structura casei si strapungand acoperisul in forma de fluture.

Asadar, iata si explicatia denumirii Banyan a casutei birou. Iar in acest fel, pinul batran ce a inspirat ideea constructiei a ramas…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/03/biroul-din-copac-locul-in-care-muncesti-cu-placere-imagini/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.