UEFA amintește recordurile realizate de Steaua și Keșeru în Europa League

kese ste UEFA a amintit vineri, pe site-ul său, recordurile realizate de Steaua București și Claudiu Keșeru în sezonul 2014-2015 al Europa League, competiție câștigată miercuri de FC Sevilla (Spania), după 3-2 în finala cu Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina).

În prima etapă din faza grupelor, Steaua a stabilit recordul de goluri înscrise într-un meci din Europa League: șase goluri, marcate danezilor de la Aalborg BK, în meciul câștigat cu 6-0 la București. Recordul a fost egalat în aceeași seară de echipa greacă PAOK Salonic, la care joacă și Răzvan Raț, învingătoare cu 6-1 acasă în fața lui Dinamo Minsk (Belarus).

În meciul de la București cu Aalborg, Claudiu Keșeru a reușit cel mai rapid hat-trick din istoria competiției, punctând de trei ori între minutele 61 și 72. Keșeru l-a detronat pe Steven Gerrard, fotbalistul englez al lui Liverpool, care a avut nevoie de 13 minute pentru a realiza tripla într-un meci cu Napoli din sezonul 2010-2011 al competiției.

UEFA nu uită, desigur, recordul stabilit de FC Sevilla, singurul club care a câștigat de patru ori Europa League. Un jucător al Sevillei, Vitolo, a izbutit cel mai rapid gol din istoria competiției, după 13 secunde, într-un meci cu Villarreal.

Un record în recent încheiata ediție a fost stabilit de formația belgiană FC Bruges, ce a reușit 11 meciuri consecutive fără înfrângere (15 dacă se iau în calcul și tururile preliminare).

Tot în această ediție, fotbaliștii echipei italiene Napoli au trimis de zece ori mingea în bară.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.