Tragere ideală pentru Halep la Roland Garros. Simona debutează cu Alisa Kleybanova. Cîrstea şi Cadanţu vor întâlni jucătoare venite din calificări

sorana Pentru prima dată după foarte mulţi ani, România porneşte în turneul de la Roland Garros cu şanse bune de a câştiga turneul sau cel puţin să ajungă în fazele finale.

Prin prisma poziţiei din topul mondial, Simona Halep este cap de serie numărul 4 la French Open şi întruneşte multe condiţii pentru a călca pe urmele lui Ilie Năstase (1973) sau Virginia Ruzici (1978), care au câştigat turneele de simplu. Deocamdată, vineri, în jurul prânzului, Simona şi ceilalţie reprezentanţi români la simplu, îşi află primii adversari, dar şi traseul în fazele următoare.

Pentru început, organizatorii au tras la sorţi tabloul masculin. Victor Hănescu (82 ATP) îl va înfrunta pe francezul Gael Monfils (24 ATP) în primul tur la Roland Garros. Cei doi au mai jucat în alte patru ocazii, scorul întâlnirilor directe fiind egal, 2-2. Ultima dispută a avut loc la Stuttgart, în 2011, şi a fost câşigată de Victor. Învingătorul va avea o misiune ceva mai lejeră în turul secund, un meci cu germanul Struff sau francezul Olivetti, iar în turul 3 ar apărea pe traseu Fabio Fognini.

Rafa Nadal va debuta cu americanul Ginepri, iar apoi, spre fazele finale, ar trebui să treacă de Almagro, Dimitrov, Ferrer şi Wawrinka. Djokovic va juca în primul tur cu Joao Sousa,  anunta ProSport.

Pentru aranjarea tabloului masculin a fost invitată la ceremonie Serena Williams. Cele patru posibile sferturi sunt: Nadal – Ferrer, Wawrinka – Murray, Federer – Berdych şi Djokovic – Raonic.

La feminin, Rafa Nadal a decis ca Simona Halep să intre în turneu cu un meci împotriva rusoaicei Alisa Kleybanova (nr. 85 WTA). Cele două jucătoare s-au mai întâlnit în două rânduri în WTA, numărul patru mondial câştigând ambele partide cu 2-0 la seturi, la Australian Open 2011 şi Moscova 2013. Niciunul din cele două jocuri nu s-au disputat pe zgură. Românca se află pe aceeaşi parte de tablou cu Na Li şi Petra Kvitova. Pe ultima o poate întâlni în sferturi. Alexandra Cadanţu va întâlni o jucătoare venită din calificări, la fel ca şi Sorana Cîrstea. Cea mai dificilă adversară a primit-o Monica Niculescu, care o va înfrunta pe Kaia Kanepi.

Posibilii adversari ai Simonei spre finală: Turul 2: Barbora Zahlavova Strycova (Cehia); turul 3: Klara Koukalova; optimi: Sloane Stephens / Ekaterina Makarova; sferturi: Ana Ivanovic / Petra Kvitova; semifinale: Na Li / Jelena Jankovic, Caroline Wozniacki / Sara Errani.

Ca şi Simona Halep, Sorana Cîrstea a avut parte de o tragere la sorţi favorabilă, astfel că Roland Garros-ul ar putea însemna un nou început. Dacă trece ede turul 1, Sorana va juca cu brazilianca Pereira sau thailandeza Kumkhum, iar în turul 3 ar avea o întâlnire cu Jelena Jankovic. În 2009, când a atins sferturile de finală, Cîrstea a eliminat-o pe Jankovic în optimi.

Serena Williams are o parte de tablou explozivă. În turul 3 o poate întâlni pe Sora ei, Venus, iar în sferturi este posibilă confruntarea cu Maria Şarapova.

Pe aceeaşi parte de tablou se mai regăsesc Agnieszka Radwanska şi Angelique Kerber, cele două având şanse să se regăsească faţă în faţă în sferturi, mai scrie cotidianul romanesc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.