Polo: CSM Digi Oradea se luptă pentru calificarea între primele 12 cluburi europene

polo Campioana României la polo pe apă, echipa CSM Digi Oradea, va întâlni sâmbătă 3 octombrie, la Oradea, echipa OSC Budapesta, într-un meci care contează pentru calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor, ediția 2015-16.

Meciul tur va avea loc la Bazinul Olimpic ”Ioan Alexandrescu”, începând cu ora 20,30, intrarea publicului spectator fiind liberă.

”Ne-am îndeplinit obiectivul anterior din turul trei și am ajuns să jucăm meciurile decisive pentru calificare în grupa campionilor. Sâmbătă vom juca acasă, iar peste două săptămâni, în 17 octombrie, vom juca la Budapesta. Este un rezultat bun pentru noi această calificare, deoarece în urma schimbării sistemului de desfășurare a competiției, dacă vom câștiga vom intra în primele 12 echipe ale Europei, în grupele Ligii Campionilor, iar dacă se va întâmpla să pierdem, ne vom califica în sferturile de finală ale Cupei LEN. Este oricum o performanță notabilă pentru echipa noastră, având în vedere și faptul că, de anul acesta, Kalman Kadar a preluat echipa în calitate de antrenor. Este un rezultat notabil inclusiv pentru Kalman această calificare în turul trei al Ligii Campionilor europeni”, a declarat, în conferință de presă, Florin Birta, președintele clubului CSM-U Oradea.

Deși echipa actuală a CSM Digi Oradea este oarecum nouă și în proces de ”sudare”, având și câțiva componenți ai echipei de seniori din sezonul precedent, antrenorul Kalman Kadar a precizat că se așteaptă la un meci foarte strâns, echipa OSC Budapesta fiind clasată pe locul doi în campionatul din Ungaria, cu jucători în lotul național și unii străini.

”Ne așteptăm să fie un meci foarte dur, puternic. Anul trecut ne-am mai întâlnit la ei acasă, când ne-au bătut destul de clar, cu 12-7. Acum oarecum este și o revanșă, pentru că eu consider că a fost o greșeală din partea noastră și nu am jucat la potențialul maxim”, a spus Kadar.

Jucătorul Ghiță Dunca a subliniat că deși ”adversarii unguri sunt foarte bine pregătiți fizic și tactic, mari și puternici”, nici orădenii nu se simt mai prejos, voința lor de a învinge și de a merge mai departe fiind un factor foarte motivant.

”Vom avea două meciuri grele, dar eu sunt convins că putem să-i batem și chiar să ne calificăm”, a precizat Dunca.

Programul confruntărilor din playoff-ul Ligii Campionilor mai cuprinde meciurile dintre VK Primorje și Waspo Hannover, CN Marseille și Szolnok VSC, Jadran Herceg Novi și AN Brescia.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.