Toronto nu va candida pentru Jocurile Olimpice din 2024 (presă)

Illustration Anneaux - Olympic Park a Londres

Illustration Anneaux - Olympic Park a Londres

Primarul orașului canadian Toronto, John Tory, urmează să anunțe marți că metropola nu va candida la organizarea Jocurilor olimpice de vară din anul 2024, potrivit ediției online a cotidianului Toronto Star.

Tory a programat o conferință de presă pentru marți, în care va anunțat ”decizia asupra candidaturii olimpice din 2024”.

Cel mai important cotidian din Toronto, care a avut două surse din anturajul primarului Tory, a asigurat că edilul nu va trimite scrisoarea de candidatură Comitetului Internațional Olimpic (CIO) înaintea de expirarea termenului, prevăzut pentru marți seara.

Renunțarea se explică prin ”lipsa de entuziasm a investitorilor și absența unei susțineri ferme din partea provinciei Ontario”, scris Toronto Star. Informația a fost publicată și de cotidianul Globe and Mail.

Costul pentru întocmirea unui dosar de candidatură ar fi de aproximativ 60 de milioane de dolari, subliniază Toronto Star.

Budapesta, Hamburg, Los Angeles, Paris și Roma sunt cele cinci orașe candidate oficial la găzduirea JO din 2024.

Un sondaj publicat marți arăta că aproape un locuitor al orașului Toronto din doi este împotriva organizării Jocurilor Olimpice în metropola canadiană.

Pentru autorități teama depășirii costurilor este încă vie în memorie, după ce s-a întâmplat la Olimpiada de vară din 1976, de la Montreal, și în mai mică măsură la Olimpiada de iarnă de la Vancouver, din 2010.

După organizarea Jocurilor Panamericane, în luna iulie, la Toronto, primarul orașului canadian a luat în considerare candidatura la JO 2024, după retragerea orașului american Boston.

A patra metropolă din America de Nord ca mărime, Toronto a adunat deja cinci eșecuri în campanii de candidatură pentru Olimpiada de vară, cel mai recent fiind pentru ediția din 2008, atribuită Beijingului.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.