Top 5 retele de socializare in lume

 

Facebook-Google-YouTube-si-TwitterFacebook are 1,14 miliarde de utilizatori, dintre care 653 milioane au fost activi in cursul lunii trecute, cu peste 400 milioane de posturi.

Google+ are 672 milioane de utilizatori (conturi Google), dintre care 336 milioane au fost activi luna trecuta, beneficiind de diverse servicii Google, numarul de posturi pe Google+ ridicandu-se la 76 milioane.

Twitter are 517 milioane de utilizatori, dintre care 262 milioane au fost activi in cursul lunii august, cu 124 milioane de posturi.

Surprinzator, Twitter ocupa abia locul trei in topul site-urilor de micro-blogging, fiind devansat de chinezii de la Sina Weibo si Tencent Weibo. Pozitia site-ului de socializare atat de cunoscut in Occident, subliniaza inca o data diferentele dintre China si restul lumii.

Principalele retele sociale sunt dominate de prezenta barbatilor, singura exceptie fiind Pinterest, unde proportia dintre utilizatoare si utilizatori este de 54%, respectiv 46%. In rest, cea mai echilibrata retea sociala, din acest punct de vedere, este Facebook, proportia dintre femei si barbati fiind de 44%, respectiv 56%. In schimb, 62% din utilizatorii Twitter sunt barbati, iar in cazul LinkedIn, persoanele de sex masculin reprezinta 65% din totalul de utilizatori.

In cazul celor cinci retele sociale mentionate mai sus, cei mai activi utilizatori au varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani, urmati indeaproape de tinerii cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani.

Sursa : Ā Business 24

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.