Top 5 parcuri de distracții din Europa

În timpul concediului, una dintre destinațiile urmărite este parcul de distracții. Conform sob.ru dacă v-ați hotărât să vizitați în această vară cel mai bun parc de distracții din Europa  ar trebui să-l  alegeți din următoarele cinci prezentate. Menționez  faptul că în fiecare dintre acestea biletul minim costă 50 de euro/zi  pentru adult, cele pentru copii fiind mai ieftine.

Port-Aventura1-310x193Disneyland Paris este situat la 32 km distanță de centrul Parisului.  Frumos și popular, este împărțit în 5 zone: Main street U.S.A., Frontierland, Adventureland, Fantasyland, Discoveryland. În fiecare dintre acestea se găsesc atracții, restaurante, spectacole și numeroase suvenire.

Europa-Park se află al doilea în top, în funcție de popularitate. Este cel mai mare parc de distracții din Germania. Uimește cu cele peste 100 de atracții. De exemplu, doar aici se află cel mai lung și cel mai rapid roller coaster – Silver Star. Parcul este împărțit în zone, fiecare reprezentând o țara din Europa. Gasim aici reprezentate 11 țări printre care: Anglia, Franța, Olanda chiar și Rusia. Tot aici putem descoperi “Pădurea fermecată”, “Țara aventurilor”, “Țara vikingilor”.

Parcul de distractii Europa Park

Port Aventura este cel mai mare parc de distracții din Spania, situat la 120 km de Barcelona. Aici se află cele mai senzaționale topogane, piscine, iar căderile de apă nu te lasă să ieși uscat din acest parc. Este împărțit în 5 zone de distracții incluzând de anul acesta o nouă zonă dedicată copiilor, Sesamo Aventura. Copii se pot bucura aici de întâlnirea cu personajele preferate: Woody, Winnie, Betty Boop, Ernie, Bert, Cookie Monster, Grover, Zoe si Elmo, prezente în show-uri pe care nu trebuie să le ratați.

harta parcului de distractii Port Aventura

Parcul de distracții Asterix este situat deasemeni în Franța. În comparație cu Disneyland acesta are mai multe atracții. „Parcul Asterix este proiectat după benzile desenate cu Asterix realizate de Goscinni și Uderzo. Asterix și Obelix sunt doi galici curajoși ce rezistă armatei romane.” conform citybreak-paris.info. Parcul este împărțit în 27 de atracții, 7 zone de aventură, 6 showuri de divertisment. Roller coaster-ul de lemn, te duce la 30 de metri înălțime deasupra solului pentru o cursă de 1200 de metri având o viteza de 80 km/h.

Harta parcului de distractii Asterix Park din Paris

Siam Park Tenerife este clasificat pe locul 5. Situat în Spania, oferă trasee cu apa – Palatul Valurilor, piscină, plajă, precum și valuri artificiale ce pot ajunge la 3 metri înălțime pentru a putea face surf. Turistik.ro ne informează de existența „Orașului pierdut” fiind o combinație de 120 de jocuri pentru copii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.