Tenis: Simona Halep – ”E un titlu extraordinar, foarte important pentru cariera mea”

mona dubai Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, după câștigarea turneului WTA de la Dubai, dotat cu premii totale de 2.513.000 dolari, că este un titlu extraordinar, foarte important pentru cariera ei.

“Sunt foarte fericită. Nu pot exprima în cuvinte ceea ce simt. Este un titlu extraordinar, e foarte important pentru cariera mea. Sunt foarte fericită și vreau să mă bucur de acest moment”, a declarat Halep imediat după ce a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia), cu 6-4, 7-6 (4). Simona și-a egalat cea mai bună performanță, acesta fiind al doilea titlu de categoria Premier 5, după cel cucerit anul trecut la Doha, însă turneul din Emiratele Arabe Unite

“La începutul turneului unii oameni mă întrebau dacă simt presiunea deoarece eram principala favorită. Am spus că nu, deoarece nu mă gândeam la asta, doream doar să intru pe teren și să joc fiecare meci în parte, pentru că toate lumea joacă bine aici. Am jucat cu jucătoare bune ca Makarova, Pliskova, Wozniacki — ea a fost numărul unu mondial doi ani. Deci, sincer, este o victorie extraordinară pentru mine”, a mai spus Halep, care de luni va reveni pe locul al treilea în clasamentul WTA.

Simona, care a primit pe lângă cele 900 de puncte WTA și un cec de 456.000 dolari, a fost întrebată la conferința de presă de după finală ce își va cumpăra după această victorie. “Bună întrebare. Am multe lucruri în minte, dar nu sunt sigură ce voi alege. E greu de ales în seara asta. Poate mâine. Cu siguranță duminică voi merge la mall și voi cumpăra ceva, dar nu ceva scump. Când voi ajunge acasă voi căuta o casă, cred”, a afirmat jucătoarea constănțeană.

Vorbind despre finala cu Pliskova, Halep a declarat: ”Am făcut de două ori dublă greșeală la 6-5. Nu-mi pot imagina cum am putut servi cu 100 km doar ca să pun mingea în teren și nu am reușit. Dar, în tiebreak am fost puternică, am fost concentrată și am luptat până la final. Cred că acesta este cel mai important lucru”.

Halep a jucat a doua sa finală din acest an, după titlul cucerit la Shenzhen (China). În total, Simona (23 ani) a disputat 16 finale în circuitul profesionist, ajungând la zece titluri în palmares, Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia (toate în 2013), Doha, București (ambele în 2014), Shenzhen și Dubai (2015). Simona a pierdut șase finale, la Fes (2010, 2011), la Bruxelles (2012), la Madrid, Roland Garros și la Turneul Campioanelor de la Singapore (toate în 2014).

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.