Tenis: Elveția, cu Federer și Wawrinka, în finala Cupei Davis

fedex Roger Federer și Stanislas Wawrinka vor conduce echipa Elveției în finala Cupei Davis cu Franța, pe stadionul Pierre-Mauroy din Villeneuve-d’Ascq, lângă Lille (21-23 noiembrie), echipă din care vor mai face parte Marco Chiudinelli și Michael Lammer, potrivit deciziei căpitanului Severin Luthi, citat marți de site-ul oficial al competiției.

Elveția îl va putea deci alinia la simplu pe numărul 2 mondial, Federer, actualmente în formă, însă eliminat în sferturile de finală ale Mastersului 1000 de la Paris-Bercy de canadianul Milos Raonic, și pe nr. 4 mondial, Wawrinka, jucător care a început triumfal sezonul, câștigând Openul Australiei, primul său trofeu într-un turneu de Mare Șlem, dar a fost eliminat prematur, în optimi, la Paris-Bercy. Wawrinka nu a mai câștigat două meciuri la rând de la US Open-ul din septembrie, unde a fost eliminat în sferturile de finală de japonezul Kei Nishikori.

Perechea Chiudinelli/Lammer a disputat meciul de dublu în primul tur, după care, în sferturile de finală, le-a lăsat locul lui Federer și Wawrinka. În semifinale, în fața Italiei, Chiudinelli a făcut pereche cu Wawrinka, pierzând în fața cuplului Simone Bolelli/Fabio Fognini în cinci seturi (7-5, 3-6, 5-7, 6-3, 6-2).

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.