Steaua București – Partizan Belgrad 1-1, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor

stea part Steaua București și Partizan Belgrad au terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), miercuri seara, pe Arena Națională din Capitală, în prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, cu porțile închise.

Fernando Varela a marcat golul Stelei (81), după ce Partizan a deschis scorul prin Miroslav Vulicevic (62).

Începutul partidei a fost unul echilibrat, Steaua expediind primul șut pe poartă în minutul 7, prin ghanezul Muniru, din afara careului, prins fără probleme de portar.

Oaspeții au replicat în minutul 10, când Oumaru l-a depășit ușor pe Papp, dar Toșca l-a blocat bine pe Bojinov în fața porții.

O situație periculoasă și-au creat ”roș-albaștrii” în minutul 12, când Hamroun nu a ajuns la centrarea lui Tade. Chipciu (14) a expediat un șut telefonat, iar apoi au urmat două ocazii foarte bune pentru oaspeți, dar Cojocaru s-a evidențiat la șutul de la distanță al lui Brasanac (24) și a reluarea cu capul a lui Jevtovic (25).

Steaua a făcut un joc modest, cu multe greșeli, iar Partizan a ieșit tot mai mult și a pus stăpânire pe joc, chiar dacă nu a reușit să își creeze ocazii de gol. Repriza s-a încheiat cu un șut al lui Hamroun (45), la colțul scurt, prins fără probleme de Zivkovic.

Campioana României a început excelent și Popa a ratat cea mai mare ocazie a echipei sale, în min. 47, după o acțiune personală, șutând pe lângă poartă din interiorul careului. Hamroun și-a creat și el o șansă foarte bună, dar șutul său de la peste 25 de metri a fost deviat în transversală de portarul Zivkovic.

Partizan a reușit să deschidă scorul în minutul 62, când Varela a ieșit târziu la întâmpinare și fundașul Miroslav Vulicevic a înscris cu un șut din careu.

Oaspeții au mai avut o șansă notabilă în minutul 65, dar mingea trimisă din lovitură liberă de Jevtovic a fost reținută de Cojocaru.

Steaua a replicat și în minutul 67, mingea expediată de Alcenat a ocolit poarta. Chipciu (80) a fost lansat în careu, dar nu a reușit să ajungă la minge înaintea portarului.

Echipa antrenată de Mirel Rădoi a reușit în cele din urmă egalarea, în min. 81, când Varela a trimis în plasă cu capul, după lovitura liberă executată de Hamroun.

Partizan a ratat o ocazie uriașă de a marcat, dar Brasanac (90) a reluat pe lângă poartă din poziție ideală. Imediat, Steaua a avut șansa golului, prin Hamroun, însă portarul a respins salvator (90+1).

Rezultatul este unul echitabil, într-un joc în care Steaua a fost lipsită de Nicușor Stanciu, accidentat.

La meci a fost prezent și fundașul sârb Novak Martinovic, fost jucător al Stelei, în prezent legitimat la Steaua Roșie Belgrad.

Steaua păstrează șanse de calificare, manșa secundă fiind programată pe 5 august, la Belgrad.

Steaua București — Partizan Belgrad 1-1 (0-0)
Au marcat: Fernando Varela (81), respectiv Miroslav Vulicevic (62).
București, Arena Națională: cu porțile închise
Liga Campionilor — turul trei preliminar (manșa întâi)

Au evoluat echipele:
Steaua: 12. Valentin Cojocaru — 22. Jean Sony Alcenat, 6. Paul Papp, 33. Fernando Varela (căpitan), 13. Alin Toșca — 11. Muniru Sulley, 21. Nicandro Breeveld (23. Aymen Tahar, 75) — 77. Adrian Popa (17. Alexandru Tudorie, 65), 14. Jugurtha Hamroun (19. Vlad Mihalcea, 90+2), 7. Alexandru Chipciu — 15. Gregory Tade. Antrenor: Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 1. Florin Niță — 2. Cornel Râpă, 16. Guilherme, 94. Rareș Enceanu.
Partizan: 1. Zivko Zivkovic — 4. Miroslav Vulicevic, 6. Gregor Balazic, 44. Fabricio, 5. Nemanja Petrovic — 21. Marko Jevtovic — 8. Darko Brasanac, 10. Stefan Babovic (căpitan; 22. Sasa Ilic, 83) — 15. Abubakar Oumaru (11. Nikola Ninkovic, 70), 86. Valeri Bojinov (33. Ivan Saponjic, 19), 17. Andrija Zivkovic. Antrenor: Zoran Milinkovic.
Rezerve neutilizate: 12. Filip Kljajic — 13. Lazar Cirkovic, 23. Miroslav Bogosavac, 92. Nikola Trujic.

Arbitru: Kevin Blom; arbitri asistenți: Bas van Dongen, Patrick Langkamp; arbitru de rezervă: Danny Makkelie (toți din Olanda); Delegat UEFA: Istvan Huszar (Ungaria), observator UEFA pentru arbitri: Asim Hudiev (Azerbaidjan)
Cartonașe galbene: Popa (40), Fabricio (58), Varela (64), Breeveld (73), Nemanja Petrovic (76).

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.