Solutii rapide de schimbare a imaginii unei locuinte, cu bani putini

O casa frumoasa si ordonata este intotdeauna o casa in care te simti bine, in timp ce una neingrijita sau cu aspect invechit iti poate strica starea de spirit.

Daca simti ca locuinta ta nu-ti mai aduce bucuria de altadata, daca simti ca are nevoie de o schimbare, dar nu vrei sa recurgi la o renovare completa a acesteia, incearca sa mergi pe varianta cosmetizarii.

Solutiile de cosmetizare rapida a unei locuinte prezinta avantajul ca nu consuma cantitati mari de timp, bani si stres, cum o fac renovarile capitale, aducand totodata schimbari substantiale de decor. Iata care sunt acestea:

Vopsea proaspata sau un tapet frumos

Aspectul si culoarea peretilor sunt extrem de importante pentru imaginea de ansamblu a unui camin. Degeaba ai mobila noua si frumoasa daca peretii sunt vizibil prafuiti sau chiar mai rau, murdari. Operatiunea de improspatare a culorii peretilor nu ar trebui sa-ti ocupe mai mult de un weekend, daca locuiesti intr-o garsoniera sau intr-un apartament, iar daca iti mai si chemi in ajutor prietenii sau rudele, timpul alocat acestei activitati poate fi redus considerabil. Cu tot cu partea de curatenie finala.

Corpuri de iluminat noi

Desi poti trai cu impresia ca o lustra sau niste aplice nu conteaza prea mult in imaginea de ansamblu a unui decor, te inseli. Acestea sunt elemente care pot aduce un plus de farmec spatiului pe care il amenajezi sau dimpotriva, sa-i aduca prejudicii de imagine. Schimbarea corpurilor de iluminat este o solutie rapida de modernizare a unei incaperi. Cumpara, asadar, o lustra noua, un set de veioze, un lampadar sau un set de aplice frumoase, care se potrivesc din punct de vedere estetic cu incaperea pe care vrei sa o reimprospatezi si vezi apoi daca mai e nevoie sa aduci si alte ajustari decorului.

Textile care incalzesc si infrumuseteaza

Scoate dintr-o camera covorul si perdelele si vezi daca mai are acelasi farmec. Sunt convinsa ca stii raspunsul si fara sa faci acest test. Altfel spus, stii ca textilele in general joaca un rol hotarator in procesul de amenajare a unui interior. Tocmai de aceea schimbarea textilelor vechi, de care te-ai plictisit sau care pur si simplu nu mai arata la fel de bine ca atunci cand le-ai cumparat, este o solutie minunata de schimbare a…

Citeste mai mult la:

Solutii rapide de schimbare a imaginii unei locuinte, cu bani putini

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.