Soluții europene pentru reducerea poluării produse de trafic în București

ecopolis

Punctul de plecare al campaniei va fi o întâlnire de lucru, care va avea loc în data de 26 aprilie a.c și la care au fost invitați să participe reprezentanti ai diferitor direcții din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), Administrația Străzilor, RATB, Metrorex, Poliție (rutiera și locala) și reprezentanții celor patru organizații (invitația a fost tranmisă pe data de 13 aprilie).

Menționam ca, anterior acestei inițiative, Brigada Rutieră a constatat că pistele de biciclete existente nu respectă normele și avizele, dispunând, până acum, restricționarea accesului pe două tronsoane de pistă. Cercetările continuă pe celelalte sectoare. Pentru ca pe viitor să nu se mai investească în piste nefuncționale (cum sunt cele existente în prezent), este necesar ca viitoarele investiții să se facă în acord cu nevoile cetățenilor. Deoarece în procesul de marcare a vechilor piste s-a constatat că a lipsit comunicarea între cei implicați, organizațiile doresc ca în toate proiectele viitoare să existe dezbatere publică reală încă din faza de proiectare.

 De aceea, vrem să identificam împreună și să dezbatem problemele de comunicare pe care fiecare dintre cei invitați le-a reclamat în trecut și să găsim soluții pentru a lucra împreună în beneficiul cetățeanului. Vizăm, în primul rând, să responsabilizam funcţionarii publici să conștientizeze ca și ei sunt cetățeni ai orașului și să se implice în proiectele pe care le derulează, sesizând neregulile pe care le constată în implementare.

 Mai menționăm că, până la această oră, a răspuns invitației de a participa la întâlnirea din data de 26 aprilie reprezentantul RATB. Pe data de 23 aprilie vom anunța in detaliu agenda dezbaterii precum şi lista actualizată a participanților.

Pentru informații suplimentare, contactați Marian Ivan – preşedintele Organizaţiei pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), la mariani@optar.ro, Telefon: 0763708338.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.