Simona Halep, prima semifinalistă la Roma (WTA), după 6-1, 6-0 cu Alexandra Dulgheru

hale Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.428.490 dolari, vineri, după o victorie în doar 56 de minute în fața compatrioatei sale Alexandra Dulgheru, cu 6-1, 6-0.

Halep, care a înfruntat-o în premieră pe Dulgheru (72 WTA), venită din calificări la Foro Italico, și-a egalat astfel cea mai bună performanță a sa la Roma, realizată în urmă cu doi ani, când își începea ascensiunea în topul mondial. În 2013, Simona (venită din calificări) era învinsă de Serena Williams cu 6-3, 6-0 în penultimul act al competiției. Anul trecut, Halep a fost nevoită să se retragă în optimi, din cauza unei accidentări.

Simona (23 ani) a părut mult mai concentrată față de Dulgheru, a luat mingea repede, a deschis bine unghiurile și a lovit precis. Halep a avut și un serviciu foarte bun (78% la sută la punctele realizate pe primul serviciu, patru ași), care a ajutat-o în momentele mai delicate. Astfel, Simona Halep a reușit să salveze toate cele cinci mingi de break pe care le-a avut Dulgheru.

Alexandra Dulgheru, care anul acesta arată o formă foarte bună, este pe cale de a reveni în prima parte a ierarhiei mondiale, acolo unde a mai fost în urmă cu câțiva ani (locul 26 în noiembrie 2011).

Dulgheru va fi recompensată cu 46.000 de euro și 220 de puncte WTA pentru evoluția sa meritorie de la Roma.

Halep și-a asigurat prin calificarea în semifinale un cec de 99.870 euro și 350 de puncte WTA, următoarea sa adversară fiind cehoaica Petra Kvitova, numărul patru mondial, sau spanioloaica Carla Suarez Navarro (10 WTA).

Simona o conduce pe iberică în meciurile directe cu scorul de 5-4, dar românca s-a impus în ultimele trei partide, fără a lua în considerare forfait-ul de anul trecut de la Roma. Halep a câștigat în 2013 în semifinale la ‘s-Hertogenbosch cu 6-3, 6-2, tot în 2013 în optimi la New Haven, cu 3-6, 6-4, 6-1, și anul acesta în sferturi la Indian Wells, cu 5-7, 6-1, 6-1, în drumul spre primul său titlu Premier Mandatory.

Halep are avantaj și în partidele cu Kvitova, pe care a învins-o în cele două meciuri de până acum, în 2013 în finală la New Haven, cu 6-2, 6-2, și anul trecut în semifinale la Madrid, cu 6-7 (7), 6-3, 6-2.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.