Simona Halep, învinsă în trei seturi de Serena Williams în semifinalele turneului de la Miami (WTA)

sere simon Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă de liderul mondial, americanca Serena Williams, cu 6-2, 4-6, 7-5, joi seara (vineri dimineața, în România), în semifinalele turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 5.381.235 dolari.

Halep, numărul trei mondial, a cedat după două ore și 8 minute, la capătul unui meci echilibrat, cu o desfășurare dramatică pe alocuri.

Simona Halep (23 ani) avea o singură înfrângere în acest sezon în circuitul WTA, în sferturi la Australian Open, de atunci legând 15 victorii consecutive, ce i-au adus titlurile de la Dubai și Indian Wells, după ce în debutul stagiunii câștigase la Shenzhen.
Constănțeanca va primi un cec de 220.230 dolari și 390 puncte WTA pentru semifinala jucată la Miami Open.

Halep și Serena Williams (33 ani) ar fi trebuit să se întâlnească și în semifinalele turneului de la Indian Wells, dar americanca s-a retras cu puțin timp înaintea meciului din cauza unei accidentări la genunchiul drept.

Serena a învins-o de pe Halep, în 2011, în turul al doilea la Wimbledon, cu 3-6, 6-2, 6-1, în 2013, la Roma, în semifinale, cu 6-3, 6-0, și la Cincinnati, în sferturi, cu 6-0, 6-4, și anul trecut la Turneul Campioanelor, de la Singapore, în finală, cu 6-3, 6-0. Simona s-a impus în faza grupelor la Turneul Campioanelor, cu 6-0, 6-2, la care se adaugă victoria fără joc de la Indian Wells.

Finala din semifinalele Miami Open, cum poate fi considerat meciul de joi, a fost începută în forță de Serena, care a lovit puternic și precis, Simona rezistând cu greu în primele ghemuri. Williams, câștigătoarea ultimelor două ediții ale turneului din Florida (șapte titluri în total), a condus cu 1-0 și 2-1, iar apoi a reușit un break (3-1), s-a desprins la 4-1, încheind setul cu 6-2, după 32 de minute.

Setul secund a fost mai echilibrat, Simona a ridicat nivelul, iar Serena nu a mai fost atât de precisă și de constantă, cele două jucătoare mergând cap la cap până la 4-4, moment în care Halep a reușit un break foarte prețios, câștigând apoi setul cu 6-4, în 43 de minute.

Serena a avut un debut foarte bun în setul decisiv, a reușit break-ul la 1-0 și s-a desprins la 3-0, a condus cu 4-1 și 5-2, dar Halep nu a renunțat niciun moment la luptă. A redus diferența pe serviciul său (3-5), a reușit un break (4-5), iar apoi a restabilit egalitatea (5-5). Serena și-a luat serviciul, iar apoi a fructificat momentul delicat, reușind un break ”alb” și 7-5.

Williams a avut avantaj net în acest meci la loviturile câștigătoare, 38-10, dar a și comis mai multe erori neforțate, 45 față de cele 24 ale româncei. Simona a avut un procentaj mai bun de reușită la primul serviciu (69%-45%), dar Serena a făcut mai multe puncte din primul serviciu (80%-60%) și din al doilea (60%-51%). Procentajul mingilor de break a fost egal (33% transformate, 66% ratate).

Halep ar fi urcat pe locul al doilea în clasamentul WTA dat publicității luni dacă s-ar fi calificat în finală. Serena Williams o va înfrunta în ultimul act la Miami pe Carla Suarez Navarro (Spania/N. 12), care a dispus în cealaltă semifinală de Andrea Petkovic (Germania/N. 9), cu 6-3, 6-3.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.