Simona Halep, învinsă fără drept de apel de Pennetta, în semifinalele turneului US Open

imageResize Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită, a fost învinsă fără drept de apel de italianca Flavia Pennetta, cap de serie numărul 26, cu 6-1, 6-3, vineri, în semifinalele turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, la arenele Flushing Meadows din New York.

Halep, a doua jucătoare a lumii, a fost depășită de miza meciului și a cedat în doar 59 de minute în fața italiencei de 33 de ani, care a reușit să se califice în prima sa finală de Mare Șlem din carieră la simplu.

Simona Halep, care va împlini 24 de ani pe 27 septembrie, a avut un debut de meci destul de bun, a cedat greu primul ghem, pe serviciul adversarei, iar apoi a făcut un ghem la zero, egalând situația (1-1). Românca a irosit o minge de break în ghemul al treilea iar apoi jocul său s-a rupt, a evoluat precipitat, a părut crispată și italianca a profitat de situație, a evoluat agresiv, a returnat din aproape orice poziție și a luat setul cu un incredibil 6-1, în doar 28 de minute.

Pennetta, numărul 26 mondial, a început cu dreptul și manșa secundă, reușind break-ul. Simona a avut o zvâcnire de orgoliu și a revenit în meci, a avut o evoluție agresivă, loviturile i-au ieșit și s-a desprins la 3-1. Greșelile neforțate ale Simonei au reapărut și Pennetta a făcut un break (2-3), iar Halep a căzut total, adversara reușind trei ghemuri consecutive fără ca românca să ia vreun punct. În cele din urmă, Pennetta a obținut victoria cu 6-3, în 31 de minute.

Halep a fost dominată la toate capitolele statisticii, Pennetta a avut procentaje superioare la punctele făcute din primul serviciu (61%-42%), al doilea (67%-36%), la winners (23-10), a făcut mai puține erori neforțate (16-23).

Pennetta o conduce acum pe Simona cu scorul de 4-1 la meciurile directe, după ce a învins-o în 2010 la Marbella, în sferturi, cu 6-4, 7-6 (4), în 2013 în optimi la Bastad, când Simona a abandonat la 4-6, 7-5, 2-0, în 2013 la US Open, cu 6-2, 7-6 (3), în optimi, și din nou acum la Flushing Meadows. Singurul succes al româncei s-a înregistrat anul acesta, la Miami, cu 6-3, 7-5, în optimi, Halep jucând apoi finala.

Semifinala de la US Open este cel mai bun rezultat pentru Halep la turneele de Mare Șlem în 2015, după sfertul de finală de la Australian Open, turul al doilea la Roland Garros și primul tur la Wimbledon. Totodată este a treia semifinală de Mare Șlem pentru Simona, care a mai jucat o finală la Roland Garros și o semifinală la Wimbledon, ambele anul trecut.

Simona Halep și-a asigurat prin victoria de miercuri, cu Azarenka, un cec de 805.000 dolari și 780 de puncte WTA.

În finală, Pennetta o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre americanca Serena Williams, principala favorită, și compatrioata sa Roberta Vinci.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.