Simona Halep a câștigat turneul WTA de la Dubai

halep Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câștigat turneul WTA de la Dubai, dotat cu premii totale de 2.513.000 dolari, după ce a învins-o sâmbătă în finală pe Karolina Pliskova (Cehia) în două seturi, 6-4, 7-6 (7/4), după o oră și 47 de minute de joc.

Cu această victorie, care i-a adus și 900 puncte WTA și 456.000 dolari (organizatorii au anunțat că intenționează să acorde și bonusuri, inclusiv un automobil de lux), Simona Halep își trece în palmares al 10-lea titlu din circuitul profesionist din carieră și al doilea anul acesta, după cel de început de an, de la Shenzhen (China). Este, în schimb, primul turneu Premier 5, de valoare echivalentă cu Masters-urile masculine, după alte astfel de competiții Premier, de la New Haven, Moscova și Doha.

Jucătoarea română, cu un progres absolut impresionant (în urmă cu 2 ani era pe locul 67 în lume), locul 3 pe care îl va ocupa de luni, după ce a fost și a doua în ierarhia WTA, demonstrează tot timpul că poate progresa, că, ajutată de o minte analitică și de calități de voință excepționale, are șanse mari, la doar 23 de ani, să ocupe primul loc în ierarhia mondială.

Finala de sâmbătă a demonstrat exact acest lucru, puterea de analiză și de a îndrepta lucrurile, în mers. Spre deosebire de meciurile precedente, Simona Halep a valorificat, în proporție de 90 la sută, toate mingile decisive, în primul set, când, ca la manual, a luat break-ul în ghemul al 7-lea, după care s-a impus cu 6-4, în 40 de minute de joc.

Lucrurile păreau să se repete și în setul secund, cu break la 4-3, dar 2 zile consecutive cu meciuri de 3 seturi s-au făcut simțite, astfel că a urmat o sarabandă de 5 break-uri consecutive, ajungându-se la tie-break. Aici, deși cu un serviciu apreciat mai puternic, deci favorită în astfel de confruntări, Pliskova a trebuit să se recunoască învinsă, cu 7-4, și cu 7-6 în al doilea set, care a durat 1 oră și 7 minute, Halep a marcat un moment deosebit în cariera sa.

Constănțeanca a dominat tactic și tehnic disputa, jucând mai iute și mai variat, o permanentă alternanță de mingi puternice, luate din urcare, și slice-uri, care au creat mari probleme acestei atlete de 1,86 care este Karolina Pliskova.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.