Serena Williams, în finala turnelui de la Wimbledon, împotriva spaniolei Garbine Muguruza

serena Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul unu mondial, s-a calificat în finala turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, învingând-o în două seturi, 6-2, 6-4, pe rusoaica Maria Șarapova, într-o partidă din penultimul act al competiției, disputată joi pe iarba de la All England Club.

Aceasta a fost cea de-a 17-a victorie consecutivă înregistrată de Serena Williams în fața Mariei Șarapova, ocupanta numărului 4 mondial, în fața căreia s-a impus după o oră și 18 minute de joc.

În vârstă de 33 ani, Serena Williams va disputa a opta sa finală la Wimbledon, la finalul căreia speră să-și treacă în palmares al 21-lea său titlu de Grand Slam și a se apropia, astfel, și mai mult de recordul deținut de germanca Șteffi Graff, cu 22 de trofee cucerite pe parcursul carierei.

Campioana din Statele Unite, care a câștigat de șase ori în cariera sa turneul londonez, o va avea ca adversară în ultimul act pe hispano-venezueleanca Garbine Muguruza Blanco (21 ani), aflată la prima sa calificare în finala unei competiții de Mare Șlem.

Muguruza, cap de serie numărul 20 la Wimbledon, a trecut la rândul ei în semifinale, cu 6-2, 3-6, 6-3, de poloneza Agnieszka Radwanska (nr.13), la capătul unui meci care a durat o oră și 53 minute.

Serena Williams și Garbine Muguruza Blanco s-au mai întâlnit de trei ori până acum în circuitul WTA, americanca impunându-se de două ori, ultima oară anul acesta, în optimile de finală la Australian Open. Muguruza a reușit să o învingă la rândul ei pe cea mai mică dintre surorile Williams, anul trecut, lîn primul tur la Roland Garros.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.