Scrimă: Echipa masculină de sabie a României a ratat medaliile de bronz la Europenele de la Montreux

imageResize Echipa masculină de sabie a României a ratat medaliile de bronz, joi, la Campionatele Europene de scrimă de la Montreux (Elveția), după ce a fost învinsă în finala mică de formația Ungariei, cu scorul de 45-31.

Tiberiu Dolniceanu a dat primul asalt pentru tricolori, dar a fost întrecut de proaspătul campion european la individual, Aron Szilagyi, cu 5-4. Iulian Teodosiu a adus echipa noastră în avantaj (10-8), după duelul cu Csanad Gemesi, iar Alin Badea a majorat diferența (15-11), după meciul cu Andras Szatmari.

Dolniceanu a dus diferența la șapte tușe în favoarea României, 20-13, după confruntarea cu Gemesi, dar Szilagyi a redus scorul la 25-21 în fața lui Alin Badea. Teodosiu a fost surclasat cu 9-0 de Szatmari, astfel că Ungaria a preluat conducerea cu 30-25. Gemesi a dispus și el de Ciprian Gălățanu, Ungaria desprinzându-se la 35-27. Dolniceanu nu a reușit să recupereze în fața lui Szatmari, deși se apropiase la cinci tușe, 30-35, cedând în cele din urmă cu 31-45.

În optimi, tricolorii au dispus de Turcia, cu 45-30, în sferturi au învins formația Rusiei, vicecampioana europeană, cu 45-40, dar au pierdut semifinala cu Italia, campioana continentală en titre, cu 32-45, cedând apoi și în finala mică. Finala se va disputa între campioana mondială Germania și campioana europeană Italia.

Echipa masculină de sabie a fost vicecampioană olimpică la Londra, vicecampioană mondială la Budapesta, în 2013, și campioană europeană în 2009, la Antalya. Anul trecut, România s-a clasat pe locul 5 la Europenele de la Strasbourg și pe 7 la Mondialele de la Kazan.

România a rămas cu două medalii la Europene, aurul adus de echipa feminină de spadă și bronzul cucerit de Simona Pop la spadă individual.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.